Tandhygienist

Våra tandhygienister på Happident arbetar för att du som patient ska ha en god munhälsa livet igenom. Tandhygienisten utvärderar dina tänder och ger dig råd om hur du upprätthåller god munhygien för att slippa karies och andra besvär.

Så går undersökningen hos en tandhygienist till

En tandhygienist är särskilt utbildad i att undersöka munnen och ger dig tips på hur du bibehåller munhälsan genom att hålla tänder och tandkött friska. Förutom att få råd om hur du rengör dina tänder undersöks varje tand noggrant med både röntgen och olika tester.

Tandhygienisten tittar så att tandköttet inte blöder och förebygger besvär genom att skrapa bort tandsten, ta bort plack och fluorlacka dina tänder. När dina tänder rengörs från plack och tandsten förhindras bland annat uppkomsten av tandköttsinflammation och tandlossning.

Besök tandhygienisten – slipp tandläkaren

En tandhygienist kan diagnostisera karies och tandlossning (parodontit) men främst är dennes uppgift att jobba förebyggande med din munhälsa. Kort sagt kan tandhygienisternas jobb sammanfattas som att de ser till att du inte behöver gå till tandläkaren så ofta. Det förebyggande arbetet är en av de viktigaste delarna av tandvården och därför är det också bra att regelbundet besöka en tandhygienist.

Boka tid online hos en av våra tandhygienister

En tandhygienist vet hur dina tänder och din mun genom förebyggande vård behåller sin goda hälsa genom livet. En undersökning är både smärtfri och går snabbt samtidigt som plack- och tandstensborttagningen ofta räcker för att hålla din mun och dina tänder friska länge.

Boka en tid hos en av våra kunniga tandhygienister här på Happident online redan idag.

Våra kliniker

Våra priser

Kliniker i närheten

Beräknar avstånd...