Tandlagning

Vi tar hand om din mun när du drabbats av karies eller annat som gör att du behöver genomföra lagning av dina tänder. Boka tid hos oss för att få det bästa som tandvård har att erbjuda. Våra tandläkare använder kvalitativa material och metoder för att få ett så naturligt resultat som möjligt.

Kanske har du tandläkarskräck, eller så har du sedan tidigare dåliga erfarenheter av tandvård. Hur det än ligger till så utför vi en professionell och smärtfri lagning av dina tänder. Vi erbjuder traditionell såväl som skonsammare bedövning för dig som är spruträdd. Allt för att du som patient ska känna dig trygg och väl omhändertagen.

Symtom på hål i tänder (karies)

Oftast känner du inte själv om du har drabbats av karies. Det märks när det gått så långt att tanden tagit en del skada. Men vad orsakar karies? När vi äter eller dricker bildas det syror av bakterier i munhålan som fräter på tändernas yta och skapar hål. När hålet sedan blivit större börjar du känna av symptom som ilningar och tandvärk.

Lagning av karies på ny eller redan fylld tand

Våra moderna tekniker lagar alla typer av karies. Vi utför den typ av lagning som passar dig och börjar med en allmän undersökning av tänder för att se om det finns flera hål som behöver lagas. Vi erbjuder allt från lagningar av små hål till att byta ut befintliga fyllningar. Oavsett hur omfattande fyllning du behöver göra är målet alltid att fyllningen ska se precis ut som din tand. Till de flesta lagningar använder vi komposit, ett slitstarkt material som fungerar till allt från att ersätta en liten flisa, bygga upp en missfärgad yta till att bygga på tänderna. Ett naturligt resultat är viktigt och på Happident har vi både tandläkare och tandtekniker som är specialiserade i hantering av materialen vi använder.

Tiden efter lagning och tips för egenvård

Efter lagningen känner sig de flesta helt återställda och kan tugga kort där efter. Vanligt är att det ömmar lite i tanden och du kan känna dig lite konstig av bedövningen i ett par timmar, men det är inte farligt. Om dina besvär inte försvinner efter några dagar vill vi att du tar kontakt med oss så att vi kan hjälpa dig. Glöm inte att borsta dina tänder noga, använd tandtråd och/eller tandstickor, skölj med flour samt undvik att småäta mellan måltider och att äta sötsaker så förebygger du risken för hål!

Kontakta oss på Happident för att ta tag i din tand- och munhälsa redan idag. Boka tid online!

Våra kliniker

Våra priser

Kliniker i närheten

Beräknar avstånd...