Tandkronor - Bra priser och snabb service hos Happident

Tandkronor

När du behöver skydda en skadad tand kan en krona i porslin vara ett bra alternativ. På Happident erbjuder vi våra patienter Labframställda kronor och andra keramiska fyllningar på ett och samma besök. Glöm kladdiga avtryck, provisorier som lossnar och lång väntan på din krona. Med scanning och snabb framställning i en CEREC-maskin blir din tand färdig direkt. (Erbjuds just nu på vissa Happident kliniker. Vänligen se våra kliniker för att se vilka kliniker som använder denna metod).

Labframställda kronor som kan färdigställas för dig inom ett par dagar

Vi erbjuder tandtekniskt labb på vissa utvalda Happident klinker. Detta betyder att tandteknikern arbetar på kliniken vilket innebär mycket snabbare leverans av kronan det vill säga den kan färdigställas inom ett par dagar istället för cirka 2 veckor. Detta medför även en större support från teknikern till tandläkaren vid färgtagning och en större möjlighet att säkerställa en perfekt passform för kronan när denna ska sättas på plats eftersom teknikern kan närvara i behandlingsrummet när tandläkaren sätter kronan på tanden.

Avtryck med scanner istället för traditionellt avtrycksmaterial

Vi erbjuder inom kort digital scanner för avtryckstagning istället för traditionellt avtrycksmaterial. Fördelen för dig som patient är en ökad komfort eftersom du slipper ha avtrycksmaterial flera minuter i munnen. Detta innebär även en snabbare leverans av ditt arbete till det dentala labbet eftersom det kan skickas till labbet digitalt. Digital avtryckscanner innebär även att alla eventuella felkällor som kan hänföras till traditionella avtryck förvinner och arbetet kan utföras mer precist i labbet.

Därför kan du behöva en krona

Det finns flera orsaker till att du kan behöva en labframställd krona. Det kan vara allt från att du fått frätskador på dina tänder efter att du ätit dålig kost till att du har skadat tanden i en olycka. Oavsett varför du behöver en porslinskrona kan du få en perfekt sittande, tålig och snygg labframställd krona snabbt hos oss på Happident.

Få din labframställda krona samma dag

En tandkrona är en lagning som skyddar tänder som skadats på olika sätt. En porslinskronas syfte är att stärka det som finns kvar av tanden, oavsett om denna spruckit eller delvis blivit förstörd. Med kronan på plats ser din skadade tand frisk ut samtidigt som bettfunktionen är återupprättad.

När du bokar tid för en labframställd krona hos oss på Happident sker behandlingen på följande sätt:

  • En scanner tar ett optiskt avtryck och skickar sedan informationen direkt till en dator.
  • En 3D-bild skickas därefter digitalt till en CEREC- fräsmaskin.
  • En tandläkare väljer porslinsblock och lämplig färg på kronan.
  • Maskinen fräser sedan en färdig krona ur det valda porslinsblocket efter 3D-ritningen.
  • Kronan målas i en passande kulör som är överensstämmande med övriga tänder, därefter bränns och härdas den för att bli riktigt tålig.
  • Den färdiga kronan fästs fast i munnen som en hätta på den existerande tanden.
  • Klart!

Boka tid online hos oss på Happident för att få en labframställd krona utan att behöva vänta.

Våra kliniker

Våra priser

Kliniker i närheten

Beräknar avstånd...