Tandlossning – behandling och förebyggande - Happident

Tandlossning

Tandlossning är något som sker av olika skäl men det finns både behandling och förebyggande åtgärder. Det viktigaste är att du ta hand om din mun och dina tänder noga, då det är nyckeln till en bra munhälsa överlag.

Vi på Happident ger tips och råd kring detta samt informerar om tandlossning, varför det uppstår och hur vi kan hjälpa dig om du är i riskzonen. Boka en tid hos våra professionella tandhygienister eller tandläkare för modern och individanpassad behandling. Har du speciella behov kan vi slussa dig vidare via remiss till någon av Happidents specialisttandläkare inom Paradontologi.

Symptom och drabbning

Tandlossning är till viss del ärftligt och kan ske trots att du tar hand om din mun ordentligt. Det börjar med ett inflammerat och blödande tandkött, där bakterieansamlingar och tandsten gått ner i fickan mellan tanden och tandköttet. Fickan blir successivt djupare och det går sedan inte att borsta bort bakterierna på tänderna. Vägen mot tandlossning är långsam, men det gäller att du hela tiden tar hand om din mun i förebyggande syfte. Sprids inflammationen längs tandroten och ner i käkbenet kan tandens fäste försämras och till sist lossnar tanden. Något som är viktigt att veta är att tandlossningssjukdomar dessutom ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

Behandling av tandlossning

Behandlingen för tandlossning är beroende av patientens munhälsa och den mängd tandsten som finns. Det viktigaste är att du får rätt behandling tidigt och att tandsten och bakteriebeläggningar avlägsnas för att snabbast möjliga utläkning av munnen ska kunna vara möjlig. I vissa fall behandlas tandlossning även med ett reparationsprotein eller olika typer av benersättningsmaterial.

Boka tid online på Happident, vare sig du redan har problem med tandlossning, eller om du är orolig för din munhälsa.

Våra kliniker

Våra priser

Kliniker i närheten

Beräknar avstånd...