Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Tandimplantat eftervård

Att få ett tandimplantat är ett stort steg mot att återfå ett vackert och funktionellt leende. Men för att säkerställa att ditt implantat håller länge och fungerar optimalt, är det viktigt att följa rätt eftervård. På Happident är vi här för att guida dig genom hela processen, från den första konsultationen till den långsiktiga vården av ditt implantat.

Omedelbar eftervård

Efter att ditt tandimplantat har placerats, är det viktigt att följa några grundläggande riktlinjer för att främja läkning och minimera risken för komplikationer. Först och främst bör du undvika att äta eller dricka något varmt under de första timmarna efter ingreppet. Detta hjälper till att minska risken för blödning och irritation.

Det är också viktigt att undvika att röra vid implantatområdet med tungan eller fingrarna. Detta kan störa läkningsprocessen och öka risken för infektion. Om du upplever smärta eller obehag, kan du använda receptfria smärtstillande medel enligt din tandläkares rekommendationer.

Munhygien och rengöring

God munhygien är avgörande för att säkerställa att ditt tandimplantat håller sig friskt och fritt från infektioner. Borsta tänderna försiktigt runt implantatområdet med en mjuk tandborste och använd en mild tandkräm. Undvik att använda munsköljmedel som innehåller alkohol, eftersom detta kan irritera det känsliga området.

Vi rekommenderar också att du använder tandtråd eller en interdentalborste för att rengöra mellan tänderna och runt implantatet. Detta hjälper till att avlägsna plack och matrester som kan leda till infektioner och andra problem.

Kost och livsstil

Under de första veckorna efter att ditt implantat har placerats, är det viktigt att vara försiktig med vad du äter. Undvik hårda, sega eller klibbiga livsmedel som kan skada implantatet eller irritera det omgivande området. Mjuka livsmedel som soppor, yoghurt och potatismos är bra alternativ under denna period.

Rökning kan allvarligt påverka läkningsprocessen och öka risken för komplikationer. Om du röker, överväg att sluta eller åtminstone minska ditt intag under läkningsperioden. Din tandläkare på Happident kan ge dig råd och stöd för att hjälpa dig genom denna process.

Regelbundna kontroller

För att säkerställa att ditt tandimplantat håller sig i bästa möjliga skick, är det viktigt att besöka din tandläkare regelbundet för kontroller. Under dessa besök kommer din tandläkare att undersöka implantatet och det omgivande området för att säkerställa att allt läker som det ska och att det inte finns några tecken på komplikationer.

På Happident erbjuder vi kostnadsfria konsultationer för att diskutera dina behov och svara på eventuella frågor du kan ha om din eftervård. Våra kliniker är öppna under vardagar, med vissa tillgängliga tider på kvällar och helger för att passa dina behov.

Vanliga frågor och svar

Vi förstår att du kan ha många frågor om din eftervård. Här är några vanliga frågor och svar som kan hjälpa dig:

  • Hur länge ska jag vänta innan jag äter efter ingreppet? Vi rekommenderar att du väntar minst två timmar innan du äter något, och att du börjar med mjuka livsmedel.
  • Kan jag borsta tänderna som vanligt? Ja, men var försiktig runt implantatområdet och använd en mjuk tandborste.
  • Vad ska jag göra om jag upplever smärta eller obehag? Använd receptfria smärtstillande medel och kontakta din tandläkare om smärtan inte avtar.

För mer information om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig med din tandvård, besök våra sidor om osynlig tandställning fördelar, tandställning och ålder, HappiBraces: En bekväm tandställning, akut tandvård: Boka tid eller drop-in?, och osynlig tandställning kostnad.

Vi på Happident är här för att stödja dig genom hela din tandvårdsresa. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller behöver ytterligare information. Vi ser fram emot att hjälpa dig att uppnå och behålla ett hälsosamt och vackert leende!

Boka din tid idag!

Varför vänta med din tandvård? Våra erfarna tandläkare och moderna kliniker garanterar förstklassig service och personlig omsorg. Boka ditt besök hos oss redan idag!

Boka nu