Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Betalning och bokning

Vid ditt första besök så utförs en noggrann undersökning av vår kompetenta tandvårdspersonal. De föreslår sedan ett antal behandlingsalternativ som är relevanta utifrån kliniska förutsättningar. Dessa diskuteras med dig i detalj och en behandlingsplan utformas i enlighet med dina behov och önskemål. Våra kliniker och behandlare sammanställer sedan ett behandlingsförslag med kostnadsförslag för att du ska veta innan behandlingen påbörjas vad behandlingen kommer att kosta dig och för att du ska kunna ha kontroll över alla kostnader under din behandlingsperiod. Av kostnadsförslaget framgår totalkostnad, tandvårdsersättning och den del du betalar själv tydligt.

Statligt tandvårdsstöd

Alla våra kliniker är ansluta till försäkringskassan och är man bosatt i Sverige så kan man från och med 1 januari det år man fyller 23 år få bidrag från staten genom statligt tandvårdsstöd. Det statliga tandvårdsstödet består av olika delar. Först och främst finns det ett allmänt tandvårdsbidrag, även kallat ATB, vars storlek beror på patientens ålder. Utöver det allmänna tandvårdsbidraget finns även ett högkostnadsskydd som börjar gälla när en patient under en tolvmånadersperiod fått åtgärder utförda vars sammanlagda referenspris överstiger 3000 kronor. Härtill finns även ett särskilt tandvårdsstöd som riktar sig till personer som har sjukdomar eller funktionsnedsättningar som ökar risken för försämrad tandhälsa.

Det går att läsa mer om vem, hur och när man har möjlighet att ta del av de olika tandvårdsstöden på Försäkringskassans hemsida. Har du frågor om detta så hjälper givetvis Happidents tandvårdspersonal mer än gärna till att förklara begreppen och hur de hänger samman. Alla tandläkare har via sitt datasystem och kontakten med Försäkringskassan tillgång till information om ditt tandvårdsbidrag och ditt högkostnadsskydd och kan därför informera dig om vad din behandling kommer kosta och vilken ersättning du har rätt till.

Barntandvård

All tandvård för barn och unga vuxna upp till 23 år är kostnadsfri. För tandreglering gäller speciella regler.

Betalning hos Happident

När du besöker våra Happident kliniker bestämmer du själv om du vill betala direkt till oss genom betalkort, kontokort eller Swish. Samtliga våra kliniker är kontantfria och vi tar inte emot kontanter.

Med Tandkonto får du fakturan månaden efter din behandling. På fakturan ser du dina betalningsalternativ, att betala allt direkt eller att betala antingen 300 kr eller 600 kr varje månad tills hela behandlingen är betald. Hur länge du delbetalar beror på behandlingens totala kostnad. Läs mer på www.tandkonto.se