Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Tandimplantat: Hur lång tid tar det att sätta in?

Att få ett tandimplantat kan kännas som en stor process, och en av de vanligaste frågorna vi får på Happident är: ”Hur lång tid tar det att sätta in ett tandimplantat?” I denna artikel kommer vi att gå igenom de olika stegen i processen och ge dig en tydlig bild av vad du kan förvänta dig. Vi hoppas att denna information hjälper dig att känna dig trygg och väl förberedd inför din behandling.

Förberedelse och konsultation

Första steget i processen är en konsultation med en av våra erfarna tandläkare. Under denna kostnadsfria konsultation kommer vi att göra en noggrann undersökning av din munhälsa och diskutera dina specifika behov och förväntningar. Vi tar även röntgenbilder för att få en detaljerad bild av din käkbenstruktur. Denna fas kan ta mellan 1-2 veckor beroende på din tillgänglighet och våra öppettider.

Våra kliniker är öppna under vardagar, och vi erbjuder även vissa tider på kvällar och helger för att passa dina behov. Detta gör det enklare för dig att boka en tid som passar ditt schema. Under konsultationen kommer vi också att gå igenom hela behandlingsplanen och ge dig en uppskattning av tidsramen för hela processen.

Kirurgisk insättning av implantatet

När förberedelserna är klara och du har fått grönt ljus från vår tandläkare, är nästa steg den kirurgiska insättningen av implantatet. Detta är en relativt enkel procedur som vanligtvis tar mellan 1-2 timmar per implantat. Under ingreppet kommer du att vara under lokalbedövning, vilket innebär att du inte kommer att känna någon smärta.

Efter insättningen av implantatet behöver det tid att läka och integreras med käkbenet. Denna läkningsperiod, även kallad osseointegration, kan ta mellan 3-6 månader. Under denna tid kommer vi att följa upp med regelbundna kontroller för att säkerställa att allt går som det ska.

Påsättning av kronan

När implantatet har läkt och integrerats med käkbenet, är det dags att sätta på kronan. Detta är den synliga delen av implantatet som ser ut och fungerar som en naturlig tand. Först tar vi avtryck av din mun för att skapa en exakt passform för kronan. Denna process kan ta ytterligare 1-2 veckor.

När kronan är klar, kommer du tillbaka till vår klinik för att få den påsatt. Denna procedur är snabb och smärtfri, och du kan förvänta dig att det tar ungefär en timme. Efter detta steg är ditt tandimplantat färdigt och du kan njuta av ditt nya leende!

Eftervård och uppföljning

Efter att ditt tandimplantat är på plats, är det viktigt att följa våra rekommendationer för eftervård. Vi kommer att ge dig detaljerade instruktioner om hur du ska sköta din munhygien och vad du bör undvika under de första veckorna. Regelbundna kontroller är också viktiga för att säkerställa att implantatet håller sig i gott skick.

Vi på Happident är alltid här för att stödja dig genom hela processen. Om du har några frågor eller upplever några problem, tveka inte att kontakta oss. Vi erbjuder även information om tandimplantat och tandkött på vår hemsida: Tandimplantat och tandkött.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan processen för att sätta in ett tandimplantat ta mellan 3-9 månader från start till slut, beroende på din individuella situation och läkningsprocessen. Det är en investering i din långsiktiga munhälsa och ditt självförtroende. Vi på Happident är här för att göra denna resa så smidig och bekväm som möjligt för dig.

För mer information om eventuella komplikationer som kan uppstå, besök vår sida om Tandimplantat och komplikationer. Om du vill jämföra priser, kan du läsa mer på vår sida om Tandimplantat prisjämförelse. Och för att förstå kostnaden bättre, besök Kostnaden för tandimplantat.

På Happident kan du få ett implantat inklusive krona för totalt 16.495 kr eller för 300 kr/mån. Vi ser fram emot att välkomna dig till en av våra moderna och trevliga kliniker. Tveka inte att boka din kostnadsfria konsultation idag och ta det första steget mot ett nytt leende!

Boka din tid idag!

Varför vänta med din tandvård? Våra erfarna tandläkare och moderna kliniker garanterar förstklassig service och personlig omsorg. Boka ditt besök hos oss redan idag!

Boka nu