Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Tandimplantat vs Tandprotes

Välkommen till Happident! Vi förstår att valet mellan tandimplantat och tandprotes kan vara svårt. Därför har vi skapat denna guide för att hjälpa dig att fatta ett informerat beslut. Vi vill att du ska känna dig trygg och väl omhändertagen när du besöker våra kliniker.

Vad är ett tandimplantat?

Ett tandimplantat är en permanent lösning för att ersätta en eller flera förlorade tänder. Implantatet består av en titanskruv som fästs i käkbenet och fungerar som en konstgjord tandrot. På denna skruv fästs sedan en krona som ser ut och fungerar som en naturlig tand.

Implantat är en långsiktig lösning som kan hålla i många år, förutsatt att du tar hand om din munhälsa och besöker tandläkaren regelbundet. På Happident erbjuder vi högkvalitativa implantatbehandlingar till ett fast pris, vilket gör det tillgängligt för alla.

Vad är en tandprotes?

En tandprotes är en avtagbar ersättning för förlorade tänder och omgivande vävnader. Proteser kan vara helproteser, som ersätter alla tänder i en käke, eller delproteser, som ersätter några få tänder. De är oftast tillverkade av akryl eller metall och kan tas ut för rengöring.

Tandproteser är en mer kostnadseffektiv lösning jämfört med implantat och kan vara ett bra alternativ för personer som inte är kandidater för implantat på grund av medicinska skäl eller benförlust.

Fördelar med tandimplantat

Tandimplantat erbjuder flera fördelar jämfört med tandproteser. De ser ut och känns som naturliga tänder, vilket ger en högre komfort och estetik. Eftersom implantat är fasta i käkbenet, behöver du inte oroa dig för att de ska glida eller falla ut när du äter eller pratar.

Implantat hjälper också till att bevara käkbenets struktur, vilket förhindrar benförlust som kan uppstå när tänder saknas. Detta bidrar till att bibehålla ansiktets form och förhindra att kinderna sjunker in.

Fördelar med tandproteser

Tandproteser är en snabbare och mindre invasiv lösning jämfört med implantat. De kräver ingen kirurgi och kan anpassas och tillverkas relativt snabbt. Detta gör dem till ett bra alternativ för personer som behöver en omedelbar lösning för att ersätta förlorade tänder.

Proteser är också mer kostnadseffektiva och kan vara ett bra alternativ för personer med begränsad budget. De kan enkelt justeras eller bytas ut om de blir skadade eller om din munhälsa förändras över tid.

Vilket alternativ är bäst för dig?

Valet mellan tandimplantat och tandprotes beror på flera faktorer, inklusive din munhälsa, budget och personliga preferenser. Om du söker en långsiktig och naturlig lösning, kan tandimplantat vara det bästa alternativet. Om du däremot behöver en snabb och kostnadseffektiv lösning, kan tandproteser vara rätt val för dig.

På Happident erbjuder vi kostnadsfria konsultationer för att hjälpa dig att avgöra vilket alternativ som är bäst för dig. Våra erfarna tandläkare kommer att bedöma din munhälsa och diskutera dina behov och önskemål för att hitta den bästa lösningen för dig.

Besök oss på Happident

Vi på Happident är här för att hjälpa dig att uppnå en hälsosam och vacker leende. Våra kliniker är öppna under vardagar, med vissa tillgängliga tider på kvällar och helger för att passa dina behov. Vi erbjuder också akut tandvård, så du kan alltid känna dig trygg att få hjälp när du behöver det.

För mer information om våra tjänster och priser, besök våra sidor om Pris för tandställning, Osynlig tandställning fördelar, Tandställning och talproblem, Akut tandvård: Boka tid eller drop-in?, och HappiBraces – 10,000 nöjda patienter.

Vi ser fram emot att välkomna dig till våra kliniker och hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för dina tandvårdsbehov. Kontakta oss idag för att boka din kostnadsfria konsultation!

Boka din tid idag!

Varför vänta med din tandvård? Våra erfarna tandläkare och moderna kliniker garanterar förstklassig service och personlig omsorg. Boka ditt besök hos oss redan idag!

Boka nu