Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Vuxen tandställning: Skötsel och eftervård

Att skaffa tandställning som vuxen är ett stort steg mot ett vackrare och hälsosammare leende. På Happident är vi här för att guida dig genom hela processen, från första konsultationen till eftervården. I denna artikel kommer vi att gå igenom hur du bäst tar hand om din tandställning och vad du kan förvänta dig efter behandlingen.

Daglig skötsel av din tandställning

Att hålla din tandställning ren är avgörande för att undvika problem som karies och tandköttsinflammation. Vi rekommenderar att du borstar tänderna minst två gånger om dagen och använder tandtråd dagligen. Använd en mjuk tandborste och en tandkräm som är skonsam mot emaljen.

För att rengöra din tandställning, använd en tandborste och kallt vatten. Undvik att använda tandkräm på tandställningen eftersom det kan repa ytan. Du kan också använda speciella rengöringslösningar som är avsedda för tandställningar. Dessa kan hjälpa till att hålla din tandställning fri från bakterier och plack.

Mat och dryck att undvika

Under din behandling med tandställning är det viktigt att vara medveten om vad du äter och dricker. Hårda och klibbiga livsmedel kan skada tandställningen och förlänga behandlingstiden. Undvik därför att tugga på hårda godisar, is och nötter.

Klibbiga livsmedel som tuggummi och karameller kan fastna i tandställningen och vara svåra att rengöra. Försök också att undvika sockerhaltiga drycker som läsk och energidrycker, eftersom de kan orsaka karies. Välj istället vatten eller osötade drycker.

Regelbundna kontroller och justeringar

För att säkerställa att din behandling går som planerat är det viktigt att du besöker oss regelbundet för kontroller och justeringar. Våra tandläkare på Happident kommer att se till att din tandställning fungerar som den ska och göra nödvändiga justeringar för att optimera resultatet.

Vi erbjuder flexibla öppettider på våra kliniker, inklusive vissa kvällar och helger, för att passa dina behov. Du kan boka din kostnadsfria konsultation och uppföljning online via vår hemsida. Vi är här för att göra din tandregleringsresa så smidig och bekväm som möjligt.

Eftervård och retainers

När din behandling är avslutad är det viktigt att använda retainers för att hålla dina tänder i sin nya position. Retainers är skenor i ett hårdare plastmaterial som du bär enligt din tandläkares rekommendationer. Detta hjälper till att förhindra att tänderna flyttar sig tillbaka till sina ursprungliga positioner.

Vi på Happident erbjuder olika typer av retainers beroende på dina behov. Din tandläkare kommer att ge dig detaljerade instruktioner om hur du ska använda och sköta dina retainers. Det är viktigt att följa dessa instruktioner noggrant för att bibehålla ditt nya, vackra leende.

Vanliga frågor och svar

Vi förstår att du kan ha många frågor om din tandställning och eftervården. Här är några vanliga frågor och svar som kan hjälpa dig:

  • Hur länge behöver jag använda retainers? Det varierar från person till person, men de flesta behöver använda retainers i minst ett år efter avslutad behandling.
  • Kan jag äta normalt med tandställning? Ja, men undvik hårda och klibbiga livsmedel som kan skada tandställningen.
  • Hur ofta behöver jag besöka tandläkaren under behandlingen? Vanligtvis var sjätte till åttonde vecka för kontroller och justeringar.

För mer information om tandställning och talproblem, besök vår sida om Tandställning och talproblem. Om du är intresserad av en bekväm tandställning, läs mer om HappiBraces. För kostnadsinformation, besök Osynlig tandställning kostnad och Pris för tandställning. Upptäck också de många Fördelar med tandställning.

Vi på Happident är här för att stödja dig genom hela din tandregleringsresa. Vår kostnadsfria konsultation och 3D-skanning är det första steget mot ditt drömleende. Boka din tid idag och låt oss hjälpa dig att uppnå ett vackert och hälsosamt leende.

Boka din tid idag!

Varför vänta med din tandvård? Våra erfarna tandläkare och moderna kliniker garanterar förstklassig service och personlig omsorg. Boka ditt besök hos oss redan idag!

Boka nu