Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Är osynlig tandställning effektiv?

Vad är osynlig tandställning?

Osynlig tandställning, även känd som aligners, är en modern metod för tandreglering som använder genomskinliga, avtagbara skenor för att justera tänderna. Dessa skenor är skräddarsydda för varje patient och byts ut regelbundet för att gradvis flytta tänderna till önskad position.

Denna metod har blivit alltmer populär på grund av dess diskreta utseende och bekvämlighet. Till skillnad från traditionella metallställningar är aligners nästan osynliga, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för både tonåringar och vuxna.

Hur fungerar osynlig tandställning?

Osynlig tandställning fungerar genom att använda en serie av anpassade skenor som gradvis flyttar tänderna. Varje skena är designad för att flytta tänderna lite i taget, och patienten byter till en ny skena ungefär varannan vecka. Denna process fortsätter tills tänderna har nått sin slutliga position.

På Happident erbjuder vi en kostnadsfri konsultation där vi gör en 3D-skanning av dina tänder. Denna skanning används för att skapa en exakt digital visualisering av dina tänder och käke, vilket gör det möjligt för oss att skapa en personlig behandlingsplan. Läs mer om vår process här.

Fördelar med osynlig tandställning

Det finns många fördelar med att välja osynlig tandställning. För det första är de mycket diskreta, vilket gör dem till ett populärt val för dem som vill undvika det synliga utseendet av traditionella tandställningar. Dessutom är aligners avtagbara, vilket innebär att du kan ta ut dem när du äter eller borstar tänderna.

En annan fördel är att behandlingen ofta är snabbare än med traditionella tandställningar. Med hjälp av avancerad teknik och en noggrant planerad behandlingsplan kan du se resultat på kortare tid. Läs mer om fördelarna med osynlig tandställning här.

Är osynlig tandställning rätt för dig?

Osynlig tandställning är ett effektivt alternativ för många typer av tandregleringsproblem, inklusive sneda tänder, gluggar och bettfel. Under din första konsultation med oss på Happident kommer vi att utvärdera dina tänder och avgöra om du är en bra kandidat för behandlingen. Denna konsultation är helt kostnadsfri.

Vi erbjuder två olika paket för osynlig tandställning: Day Package och Night Package. Day Package kostar 300 kr/mån eller totalt 29.995 kr, medan Night Package kostar 300 kr/mån (med en direktbetalning på 2.995 kr) eller totalt 32.995 kr. Läs mer om våra paket här.

Vanliga frågor och svar

Vi förstår att du kan ha många frågor om osynlig tandställning. Här är några vanliga frågor och svar:

  • Hur lång tid tar behandlingen? Behandlingstiden varierar beroende på dina specifika behov, men de flesta patienter ser resultat inom 6-12 månader.
  • Är behandlingen smärtsam? De flesta patienter upplever endast mild obehag under de första dagarna när de byter till en ny skena.
  • Kan jag äta vad jag vill? Ja, eftersom aligners är avtagbara kan du äta vad du vill utan att oroa dig för att skada tandställningen.

För mer information om osynlig tandställning och hur det kan påverka ditt tal, besök vår sida om tandställning och talproblem.

Boka din kostnadsfria konsultation idag

På Happident är vi dedikerade till att ge dig den bästa möjliga tandvården. Våra kliniker är öppna under vardagar, med vissa tillgängliga tider på kvällar och helger för att passa dina behov. Boka din kostnadsfria konsultation idag och ta det första steget mot ett vackert leende.

Besök vår sida om osynlig tandställning för tonåringar för att lära dig mer om hur vi kan hjälpa dig eller ditt barn att få ett perfekt leende.

Boka din tid idag!

Varför vänta med din tandvård? Våra erfarna tandläkare och moderna kliniker garanterar förstklassig service och personlig omsorg. Boka ditt besök hos oss redan idag!

Boka nu