Fri tandvård för ungdomar och barn

Vid ungefär 2-3 års ålder är det dags för ditt barns första fria tandläkarbesök. Med fri tandvård för ungdomar och barn menas kostnadsfria undersökningar och behandlingar för i stort sett all tandvård för ungdomar och barn i Sverige. Den fria tandvården för ungdomar och barn gäller inte bara hos folktandvården som många kan tro. Den gäller även hos privata tandläkare och hos oss på Happident.

Vi på Happident erbjuder fri tandvård för dina ungdomar och barn från deras första besök fram till dess att de fyllt 22 år (24 år i Västra Götaland) det inkluderar i stort sett all sorts tandvård. Lista ditt barn för fri tandvård här på vår hemsida redan idag!

Lista ditt barn för fri tandvård

Vi erbjuder samma möjligheter som folktandvården för ditt barn och dina ungdomar. Det vill säga fri tandvård och kostnadsfria undersökningar för ditt barn och dina ungdomar efter de regler som gäller i ditt landsting.

För att ditt barn inte automatiskt ska bli kallad till områdets folktandvård är det viktigt att du aktivt går in och väljer oss som din önskade privata tandläkare. På så sätt får du fri tandvård för ditt barn och dina ungdomar på våra kliniker. Du och ditt barn får då även möjligheten till att kunna gå på en gemensam tandvårdsundersökning om så önskas.

För att inte den fria tandvården för dina ungdomar och barn skall återkallas till den lokala folktandvården är det även viktigt att dyka upp enligt kallelsens datum och tid. På så sätt får dina ungdomar och barn fortsatt möjlighet till fri tandvård och professionell hjälp av oss på Happident.

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta någon av våra kliniker.

Varför Happident?

  • Vi värnar om våra patienters trygghet och välmående
  • Professionella och kunniga tandläkare och tandsköterskor
  • Erbjuder fri tandvård för ungdomar och barn
  • Flexibla och generösa öppettider
  • Individanpassad tandvård efter dina egna och ditt barns behov

Hur ofta blir mitt barn kallad med fri tandvård?

Med den fria tandvården för ungdomar och barn får man kontinuerliga kallelser hos oss på Happident för tandvårdsundersökning. I regel kallas patienter en gång om året men beroende på våra tandläkares bedömningar av hur mycket tandvård som är nödvändigt för ditt barn eller din ungdom, så varierar antalet kallelser.

Efter det att den fria tandvården för ungdomar och barn löpt ut vid 22 års ålder, så får man i regel själv att boka in sin tid för tandvårsundersökning. Är det så att landstinget som du och din familj bor i har förlängt den fria tandvården för ungdomar och barn med ytterligare något år så kommer ditt barn få fortsatta kallelser tills det att den fria tandvården löpt ut.

Vi på Happident är redo att hjälpa dig i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala – boka in ditt besök redan idag.

Du bokar enklaste och smidigast tid för din tandundersökning hos någon av våra kliniker här online.