Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Tandvård

H

Tandvård hos Happident

På Happident, som är den mest heltäckande tandvårdskedjan för tandvård i Sverige, tar vi emot dig i välkomnande och fräscha lokaler och vår duktiga personal individanpassar alla behandlingar. Vi arbetar med den senaste utrustningen och tekniken för att du ska få den bästa vården och känna dig trygg och säker. Hos Happident får du riktigt bra tandvård tillsammans med god service och en omsorg utöver det vanliga!


Vi finns i Sveriges storstäder

När du drabbas av tandvärk vill du snabbt och enkelt komma till en kompetent och duktig tandläkare. Happident erbjuder privat tandvård av hög kvalitet i Sveriges storstadsregioner. Du bokar enkelt en tid på den klinik du vill besöka på vår webbplats. Här ser du även klinikens adress och öppettider. Vi arbetar alltid med den senaste tekniken och utrustningen. Vi finns i moderna lokaler och med mycket generösa öppettider och konkurrenskraftiga priser är vår ambition att ge dig den bästa vården med stor omsorg och hög servicenivå.


Vad är tandvård?

Ett långvarigt slarvande med tandborstning och munhygienen kan leda till stora besvär och därför är det viktigt att upprätthålla en god munhälsa. Att gå på regelbundna rutinundersökningar för förebyggande tandvård hos Happidents tandläkare eller tandhygienister hjälper dig att hålla koll på dina tänder och du får den tandvård som behövs. På våra kliniker får du alltid en individanpassad behandling. Vår professionella och kompetenta personal gör upp en behandlingsplan tillsammans med dig så att du har kontroll och vet vad som kommer att hända, hur lång tid behandlingen räknas ta och hur mycket den kommer att kosta.


Behandlingar

Happident erbjuder allt från förebyggande, traditionell och akut tandvård till estetisk tandvård och specialisttandvård. Alla behandlingar anpassas efter patientens individuella behov och vår ambition är att arbeta för en långsiktig god munhälsa.


Besök Hos Happident

Första gången du besöker Happident görs en tandundersökning av en tandhygienist eller tandläkare. Här får du tips och råd om hur du kan sköta din munhälsa för att förebygga karies och tandlossning. Vi tar ett helhetsgrepp om din munhälsa och om vidare behandling behövs läggs en behandlingsplan och ett kostnadsförslag fram. Det kan handla om allt från en vanlig tandlagning till att dra ut en tand, rotbehandling och tandfyllning. Med vår breda kompetens erbjuder vi en mängd olika behandlingar som bettskena, implantat, kirurgi, tandbrygga, tandkronor och tandprotes. Genom Happidents heltäckande utbud, alltid anpassat efter patientens behov och önskningar, skapar vi en prisvärd tandvård med hög kvalitet.

Tandvårdsintyg

Den kommun du bor ansvarar för så kallade tandvårdsintyg. Detta intyg för tandvård ges till vissa äldre, sjuka och personer med funktionsnedsättningar. Intyget innebär en avgiftsfri munhälsobedömning och rådgivning. Vänd dig till din kommun om du vill veta mer. Tandvårdintyget ger rätt till tandläkarbesök för den tandvården som ligger under högkostnadsskyddet. Tandvårdspersonalen gör en kontroll av munhälsan och ger rådgivning om förebyggande åtgärder så att man kan äta utan problem och inte känna smärta och obehag. På Försäkringskassans hemsida kan man läsa mer om de olika tandvårdsstöden som finns och Happidents personal hjälper gärna till och svara på frågor och förklara begreppen.

Snabb vård för alla

Har du akut tandvärk med ilningar och obehag eller har du skadat en tand är du varmt välkommen att kontakta en Happident-klinik. Vår erfarna och duktiga personal tar hand om dig. Du bokar enkelt en tid online via vår webbplats. Klicka på den klinik du vill besöka och välj ”Akutundersökning”. Det finns även sista-minuten-tider med rabatterade priser för dig med flexibelt schema. Vi strävar efter att hjälpa dig så fort som möjligt med en individanpassad och patientsäker vård.

Vår kompetenta personal med tandläkare, tandsköterskor och tandhygienister arbetar i team för att ge dig den bästa och mest effektiva tandvården. Vi har lång erfarenhet av tandvård för barn, ungdomar, vuxna, gravida och även tandvård för äldre. Barn och ungdomar har fri tandvård upp till 22 år. Happident tar emot både dig och ditt barn och om ni önskar kan vi planera in en gemensam tandvårdsundersökning åt er. Många är oroliga och rädda för att gå till tandläkaren, så kallad tandläkarskräck. Happident individanpassar alla behandlingar så att du kan känna dig trygg och säker när du besöker oss.

Pris och betalningsmetoder

Happident erbjuder tandvård till konkurrenskraftiga priser och är anslutna till Försäkringskassan för statligt tandvårdsstöd. På vår prislista för tandvård ser du hur mycket de olika behandlingarna kostar, dessa styrs efter ditt årliga belopp och behandlingens längd. Tillsammans med dig går vi alltid igenom behandlingsplanen så att du har full kontroll på både tandvården och kostnaden. Du har även möjlighet att boka sista-minuten-tider via vår webbplats för billig tandvård. Tandvård för barn och ungdomar upp till 22 år är kostnadsfri. I västra Götaland är tandvården fri upp till det år man fyller 24 år, dock med undantag för tandreglering.

Happidents kliniker är kontantfria men vi har flera olika betalningsalternativ. Du kan välja att betala med betalkort, kontokort eller Swish. Du kan även välja Klarna Checkout. Med Klarna kan du bestämma om du vill betala hela beloppet direkt eller dela upp betalningen på tre, sex eller tolv månader.

Tandvårdsstöd

Happidents kliniker är anslutna till Försäkringskassan. Alla som bor i Sverige kan få bidrag från staten, statligt tandvårdsstöd, från det år man fyller 24 år. Stödet består av tre olika delar. Det allmänna tandvårdsbidraget, ATB, styrs av patientens ålder och kan användas till rutinundersökningar, förebyggande behandlingar och all tandvård som ligger under statligt tandvårdsstöd. Högkostnadsskyddet börjar gälla när tandvårdskostnaderna överstiger 3000 kr under en tolvmånadersperiod. Det sista tandvårdsstödet innefattar äldre, sjuka och personer med olika funktionsnedsättningar och som bedöms ha en risk för försämrad tandhälsa. På Försäkringskassans hemsida kan man läsa mer om det statliga tandvårdsstödet och du är också välkommen att kontakta Happident. Vi hjälper gärna till och svarar på alla dina frågor!

Högkostnadsskydd

Högkostnadsskyddet är ett statligt tandvårdsbidrag som ska skydda just mot höga kostnader för att du ska kunna upprätthålla en god munhälsa. Rabatten är rörlig och den aktiveras när kostnaderna överstiger 3 000 kr under en tolvmånadersperiod. Happident registrerar alla kostnader direkt till Försäkringskassan. Tandvård under 3000 kr täcks inte av statens högkostnadsskydd. Kostar din behandling mellan 3001 – 15000 kr betalar du 50 % av den totala kostnaden och överstiger priset 15 000 kr erhåller du en rabatt på 85 %.

Öppettider

Välkommen till Happidents tandvårdskliniker i välkomnande och fräscha miljöer, med kompetent och trevlig personal och med toppmodern utrustning. Våra kliniker finns i Sveriges storstadsregioner: Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala, och alla våra kliniker har mycket generösa öppettider. På vår webbplats hittar du klinikerna, var de ligger och deras öppettider. Det går snabbt och smidigt att boka ett besök online. Välj vilken klinik du vill komma till och vilken behandling du önskar. Här finns även våra mycket förmånliga sista-minuten-tider med mycket rabatterade priser. Vi hjälper dig till en bättre munhälsa!

Tandvård hos happident är inte bara smärtfritt, det är ett nöje.

Boka tid

Vanliga frågor

Vi på Happident tar hänsyn till patienter med tandvårdsrädsla och utformar våra undersökningar och behandlingar efter varje enskild person. Du kan lita på att vi tar din tandvårdsrädsla på största allvar och att vi gör allt vi kan för att minska och motverka din tandvårdsrädsla – du kan lita på Happident!

Precis som hos folktandvården har ditt barn eller din ungdom rätt till fri tandvård och kostnadsfria undersökningar hos oss på Happident. Detta från deras första tandläkarebesök vid 2-3 års ålder tills dess att de fyllt 23 år. Detta inkluderar i princip all typ av tandvård så som regelbundna undersökningar, lagningar, utdragning och tandreglering.

Det är beroende på vilken behandling du väljer, hur mycket du har i tandvårdsbidrag, samt om du brukar något erbjudande. Hör med din närmsta klinik eller bläddra bland våra behandlingar för en bättre bild av våra priser.

När du besöker våra Happident studios bestämmer du själv om du vill betala direkt till oss genom betalkort, kontokort eller Swish. Samtliga våra kliniker är kontantfria och vi tar inte emot kontanter. Du kan även delbetala med Resurs Bank.

Här är det upp till dig om du vill betala direkt, betala senare eller dela upp din betalning på 3, 6 eller 12 månader. Våra receptionister och tandsköterskor berättar gärna mer för dig om hur betalning via Resurs Bank fungerar och vilka fördelar du har av detta.