Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Risker med tandimplantat

Att överväga tandimplantat är ett stort steg mot att återfå ett vackert leende och förbättrad tuggförmåga. Men som med alla kirurgiska ingrepp finns det vissa risker att vara medveten om. På Happident vill vi att du ska känna dig trygg och informerad inför ditt beslut. Här går vi igenom de vanligaste riskerna med tandimplantat och hur vi på Happident hanterar dem.

Infektioner och inflammationer

En av de vanligaste riskerna med tandimplantat är infektioner och inflammationer. Efter att implantatet har placerats i käkbenet kan bakterier tränga in i området och orsaka en infektion. Detta kan leda till smärta, svullnad och i värsta fall implantatets misslyckande.

För att minimera risken för infektioner använder vi på Happident strikt steril teknik och noggranna hygienrutiner. Vi ger också våra patienter tydliga instruktioner om hur de ska sköta sin munhygien efter ingreppet för att förhindra infektioner.

Nervskador

Nervskador är en annan potentiell risk vid tandimplantat. Om implantatet placeras för nära en nerv kan det orsaka domningar, stickningar eller smärta i området. Detta är dock en sällsynt komplikation.

På Happident använder vi avancerad bildteknik för att noggrant planera placeringen av implantatet och undvika nerver. Våra erfarna tandläkare har genomfört tusentals implantatbehandlingar och vet hur man minimerar risken för nervskador.

Implantatets misslyckande

Även om tandimplantat har en hög framgångsgrad, finns det en liten risk att implantatet inte integreras med käkbenet. Detta kan bero på flera faktorer, inklusive dålig munhygien, rökning eller otillräcklig benmassa.

Vi på Happident erbjuder en livstidsgaranti på våra implantatskruvar och fem års garanti på implantatkronan. Om ett implantat skulle misslyckas, arbetar vi tillsammans med dig för att hitta den bästa lösningen och säkerställa att du får det resultat du önskar.

Blödning och svullnad

Efter implantatkirurgi är det normalt att uppleva viss blödning och svullnad. Dessa symtom är oftast tillfälliga och försvinner inom några dagar. Men i vissa fall kan blödningen vara mer omfattande och kräva medicinsk uppmärksamhet.

För att hantera detta ger vi våra patienter detaljerade eftervårdsinstruktioner och rekommenderar att de undviker ansträngande aktiviteter de första dagarna efter ingreppet. Vi finns alltid tillgängliga för att svara på frågor och ge råd om eftervård.

Allergiska reaktioner

Även om det är ovanligt, kan vissa patienter uppleva allergiska reaktioner mot materialet i implantatet, oftast titan. Symtom kan inkludera svullnad, rodnad och klåda i området.

På Happident använder vi högkvalitativa material som är biokompatibla och säkra för de flesta patienter. Om du har kända allergier eller är orolig för en reaktion, diskuterar vi detta noggrant under din kostnadsfria konsultation.

Sammanfattning

Att förstå riskerna med tandimplantat är viktigt för att kunna fatta ett informerat beslut. På Happident är vi dedikerade till att ge dig den bästa möjliga vården och minimera riskerna genom noggrann planering och eftervård. Vår klinik är öppen under vardagar, med vissa tillgängliga tider på kvällar och helger för att passa dina behov.

Vill du veta mer om tandimplantat och om det är rätt för dig? Boka en kostnadsfri konsultation hos oss på Happident. Vi finns här för att svara på dina frågor och hjälpa dig på vägen till ett vackert leende.

För mer information om våra tjänster, besök våra artiklar om Osynlig tandställning vs vanlig tandställning, Vilka är fördelarna med tandundersökning?, Osynlig tandställning kostnad, Osynlig tandställning för tonåringar, och Tandställning och talproblem.

Boka din tid idag!

Varför vänta med din tandvård? Våra erfarna tandläkare och moderna kliniker garanterar förstklassig service och personlig omsorg. Boka ditt besök hos oss redan idag!

Boka nu