Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Vanliga frågor om tandställning besvarade

Vad är en tandställning och varför behöver man den?

En tandställning är en anordning som används för att korrigera sneda tänder och bettfel. Den kan vara fast eller avtagbar och fungerar genom att gradvis flytta tänderna till rätt position. Tandställningar används ofta för att förbättra både funktion och estetik, vilket kan leda till ett mer självsäkert leende och bättre munhälsa.

Hos oss på Happident erbjuder vi olika typer av tandställningar, inklusive den populära osynliga tandställningen HappiBraces. Denna moderna lösning är nästan osynlig och mycket bekväm att bära, vilket gör den till ett utmärkt val för både vuxna och ungdomar. Läs mer om skillnaderna mellan osynlig tandställning och vanlig tandställning här.

Hur lång tid tar en behandling med tandställning?

Behandlingstiden med tandställning varierar beroende på individens specifika behov och vilken typ av tandställning som används. Generellt sett kan en behandling ta mellan 6 månader och 2 år. Vid din första konsultation hos oss på Happident gör vi en noggrann bedömning och skapar en personlig behandlingsplan som ger en uppskattning av behandlingstiden.

Med HappiBraces kan du förvänta dig en snabbare behandlingstid tack vare avancerad teknik och noggrann planering. Vår Day Package kräver att du bär skenorna 22 timmar per dag, medan Night Package endast behöver bäras 10 timmar per dag. Läs mer om kostnaden för osynlig tandställning här.

Vad kostar en tandställning?

Kostnaden för en tandställning kan variera beroende på vilken typ av tandställning du väljer och behandlingens komplexitet. Hos Happident erbjuder vi konkurrenskraftiga priser och flexibla betalningsalternativ för att göra tandreglering tillgänglig för alla.

Vår HappiBraces Day Package kostar 300 kr/mån eller totalt 29.995 kr. För Night Package är kostnaden 300 kr/mån (med en direktbetalning på 2.995 kr) eller totalt 32.995 kr. Vi erbjuder även kostnadsfria konsultationer för att hjälpa dig att förstå dina behov och möjligheter. Läs mer om våra erbjudanden här.

Hur fungerar en osynlig tandställning?

En osynlig tandställning, som HappiBraces, består av genomskinliga skenor som är skräddarsydda för att passa dina tänder. Dessa skenor byts ut regelbundet för att gradvis flytta tänderna till deras önskade position. Behandlingen är diskret och bekväm, vilket gör den till ett populärt val för många patienter.

Vid din första konsultation hos oss på Happident gör vi en 3D-skanning av dina tänder och skapar en digital visualisering av din behandlingsplan. Detta gör att du kan se hur dina tänder kommer att flyttas och vad det förväntade resultatet blir. Läs mer om osynlig tandställning för vuxna här.

Vad händer efter att behandlingen är klar?

Efter att din behandling med tandställning är klar är det viktigt att använda retainers för att hålla tänderna i deras nya position. Retainers är skenor i ett hårdare plastmaterial som används för att förhindra att tänderna flyttar sig tillbaka till sina ursprungliga positioner.

Hos Happident ser vi till att du får all nödvändig information och stöd för att bibehålla ditt nya leende. Vårt team finns tillgängligt för uppföljning och eventuella justeringar som kan behövas. Läs om våra nöjda patienter och deras upplevelser här.

Hur bokar jag en konsultation?

Att boka en konsultation hos oss på Happident är enkelt och smidigt. Du kan boka din tid online via vårt bokningsformulär. Vår konsultation är helt kostnadsfri och inkluderar en 3D-skanning av dina tänder samt en personlig behandlingsplan.

Våra kliniker är öppna under vardagar, med vissa tillgängliga tider på kvällar och helger för att passa dina behov. Vi finns centralt belägna i Sveriges största städer, vilket gör det enkelt för dig att besöka oss. Boka din kostnadsfria konsultation här.

Boka din tid idag!

Varför vänta med din tandvård? Våra erfarna tandläkare och moderna kliniker garanterar förstklassig service och personlig omsorg. Boka ditt besök hos oss redan idag!

Boka nu