Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Tandställning och sport

Att ha en tandställning kan vara en stor förändring i ditt liv, särskilt om du är aktiv inom sport. På Happident förstår vi att du vill fortsätta med dina aktiviteter utan att kompromissa med din tandhälsa. I denna artikel kommer vi att utforska hur du kan kombinera tandställning och sport på ett säkert och effektivt sätt.

Skydda din tandställning under sportaktiviteter

En av de största bekymren för idrottare med tandställning är risken för skador. Det är viktigt att skydda både dina tänder och din tandställning under sportaktiviteter. Vi rekommenderar att du använder en specialanpassad tandskydd som passar över din tandställning. Detta skydd hjälper till att förhindra skador på både tänder och tandställning vid eventuella slag eller fall.

På våra kliniker kan vi hjälpa dig att få en tandskydd som är skräddarsydd för dina behov. En bra tandskydd är en investering i din säkerhet och kan förhindra dyra och smärtsamma skador. Läs mer om fördelarna med osynlig tandställning på vår sida Osynlig tandställning fördelar.

Vilka sporter är säkra med tandställning?

De flesta sporter kan utövas säkert med tandställning, men vissa aktiviteter kräver extra försiktighet. Kontaktsporter som fotboll, hockey och kampsport innebär en högre risk för slag mot ansiktet. För dessa sporter är det särskilt viktigt att använda tandskydd. Andra sporter som löpning, simning och cykling innebär mindre risk och kan oftast utövas utan extra skydd.

Om du är osäker på om din sport är säker att utöva med tandställning, tveka inte att kontakta oss för råd. Vi erbjuder kostnadsfria konsultationer där vi kan diskutera dina specifika behov och ge dig de bästa råden för att skydda din tandställning. Boka din konsultation här: HappiBraces – 10,000 nöjda patienter.

Underhåll av tandställning för aktiva individer

Att hålla din tandställning ren och i gott skick är avgörande, särskilt om du är aktiv inom sport. Svett och smuts kan lätt samlas i tandställningen, vilket kan leda till irritation och infektioner. Vi rekommenderar att du rengör din tandställning noggrant efter varje träningspass. Använd en mjuk tandborste och kallt vatten för att rengöra skenorna. Undvik att använda tandkräm, eftersom det kan skada materialet.

För mer detaljerade instruktioner om hur du underhåller din tandställning, besök vår sida om Vilka är fördelarna med tandundersökning?. Regelbundna kontroller och rengöring är nyckeln till en framgångsrik behandling.

Hantering av obehag och smärta

Det är inte ovanligt att uppleva obehag eller smärta när du först får din tandställning eller efter justeringar. Detta kan vara särskilt besvärligt om du är aktiv inom sport. För att hantera smärtan kan du använda smärtstillande medel som ibuprofen eller paracetamol. Att skölja munnen med saltvatten kan också hjälpa till att lindra irritation.

Om smärtan är ihållande eller mycket intensiv, bör du kontakta oss för en uppföljning. Vi är här för att säkerställa att din behandling går så smidigt som möjligt. Läs mer om våra behandlingar och priser här: Pris för tandställning.

Våra öppettider och kostnadsfria konsultationer

Vi på Happident förstår att det kan vara svårt att hitta tid för tandvårdsbesök, särskilt om du har en hektisk träningsschema. Därför har våra kliniker öppet under vardagar, med vissa tillgängliga tider på kvällar och helger för att passa dina behov. Vi strävar efter att göra din tandvårdsupplevelse så bekväm som möjligt.

Kom ihåg att vår konsultation är helt kostnadsfri. Under din första konsultation gör vi en 3D-skanning av dina tänder och ser till att du är en bra kandidat för behandlingen. Boka din tid via detta formulär: Osynlig tandställning för tonåringar. Vi ser fram emot att hjälpa dig att uppnå ditt drömleende!

Boka din tid idag!

Varför vänta med din tandvård? Våra erfarna tandläkare och moderna kliniker garanterar förstklassig service och personlig omsorg. Boka ditt besök hos oss redan idag!

Boka nu