Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Tandimplantat och rökning

Välkommen till Happident! Vi är glada att du har hittat hit och hoppas att vi kan ge dig all den information du behöver om tandimplantat och rökning. Att förstå hur rökning påverkar tandimplantat är viktigt för att säkerställa en lyckad behandling och långvarig hälsa. Låt oss dyka in i ämnet och besvara dina frågor.

Hur påverkar rökning tandimplantat?

Rökning har en betydande inverkan på tandimplantat. Nikotin och andra kemikalier i cigaretter kan försämra blodcirkulationen i munnen, vilket i sin tur påverkar läkningsprocessen negativt. Detta kan leda till att implantatet inte integreras ordentligt med käkbenet, vilket är avgörande för implantatets stabilitet och hållbarhet.

Studier visar att rökare har en högre risk för implantatmisslyckande jämfört med icke-rökare. Detta beror på att rökning kan orsaka inflammation och infektioner i munnen, vilket ytterligare försvårar läkningsprocessen. För att maximera chansen för ett lyckat implantat rekommenderar vi starkt att du slutar röka, åtminstone under läkningsperioden.

Fördelar med att sluta röka innan implantatbehandling

Att sluta röka innan du genomgår en implantatbehandling kan avsevärt förbättra dina chanser för en framgångsrik behandling. När du slutar röka förbättras blodcirkulationen, vilket främjar snabbare och mer effektiv läkning. Detta minskar risken för komplikationer och ökar chansen för att implantatet integreras ordentligt med käkbenet.

Förutom att förbättra läkningsprocessen, kan rökstopp också förbättra din allmänna munhälsa. Minskad risk för tandköttssjukdomar och andra munrelaterade problem är några av de många fördelarna. Vi på Happident erbjuder stöd och råd för att hjälpa dig att sluta röka, så att du kan få bästa möjliga resultat av din implantatbehandling.

Vad kan du förvänta dig under läkningsprocessen?

Efter att du har fått ditt tandimplantat är det viktigt att följa alla eftervårdsinstruktioner noggrant. Läkningsprocessen kan variera från person till person, men generellt sett tar det några månader för implantatet att integreras fullt ut med käkbenet. Under denna period är det avgörande att undvika rökning för att minimera risken för komplikationer.

Vi på Happident erbjuder marknadsledande service genom hela patientresan, med hjälp av hängivna medarbetare och toppmodern utrustning. Vår konsultation är kostnadsfri och vi är här för att svara på alla dina frågor och ge dig det stöd du behöver. Läs mer om fördelarna med tandundersökning på vår hemsida: Vilka är fördelarna med tandundersökning?

Våra öppettider och tillgänglighet

För att passa våra patienters behov har vi öppet under vardagar, med vissa tillgängliga tider på kvällar och helger. Detta gör det enkelt för dig att boka en tid som passar ditt schema. Vi förstår att livet kan vara hektiskt, och vi strävar efter att göra din tandvårdsupplevelse så smidig och bekväm som möjligt.

Vi finns i alla Sveriges storstäder och våra kliniker är centralt belägna, så att du smidigt kan ta dig till och från kliniken. Vill du veta mer om våra tjänster och priser? Besök vår sida om pris för tandställning: Pris för tandställning

Slutsats: Rökning och tandimplantat

Sammanfattningsvis är det tydligt att rökning kan ha en negativ inverkan på tandimplantat. För att säkerställa en lyckad behandling och långvarig hälsa rekommenderar vi starkt att du slutar röka, åtminstone under läkningsperioden. Vi på Happident är här för att stödja dig genom hela processen och ge dig den bästa möjliga vården.

Om du har fler frågor eller vill boka en kostnadsfri konsultation, tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att hjälpa dig att uppnå ett vackert och hälsosamt leende. Läs mer om våra osynliga tandställningar för vuxna och tonåringar här: Osynlig tandställning för vuxna och Osynlig tandställning för tonåringar

Välkommen till Happident – din partner för ett vackert leende och god munhälsa!

Boka din tid idag!

Varför vänta med din tandvård? Våra erfarna tandläkare och moderna kliniker garanterar förstklassig service och personlig omsorg. Boka ditt besök hos oss redan idag!

Boka nu