Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Tandimplantat: Kostnad och finansieringsalternativ

Välkommen till Happident! Vi förstår att beslutet att skaffa tandimplantat är stort och kan väcka många frågor, särskilt när det gäller kostnader och finansieringsalternativ. I denna artikel kommer vi att ge dig en tydlig och omfattande översikt över vad du kan förvänta dig när det gäller kostnader för tandimplantat och vilka finansieringsalternativ som finns tillgängliga.

Vad kostar ett tandimplantat?

Kostnaden för ett tandimplantat kan variera beroende på flera faktorer, inklusive antalet implantat som behövs, komplexiteten i behandlingen och vilken typ av implantat som används. Hos Happident strävar vi efter att erbjuda konkurrenskraftiga priser utan att kompromissa med kvaliteten på vår vård. För en mer detaljerad prisjämförelse kan du besöka vår sida om Tandimplantat prisjämförelse.

Generellt sett kan kostnaden för ett enskilt tandimplantat ligga mellan 15 000 och 30 000 kronor. Detta inkluderar vanligtvis konsultation, själva implantatet, kirurgi och efterföljande kontroller. På Happident kan du få ett implantat inklusive krona för totalt 16.495 kr eller för 300 kr/mån. För att få en exakt kostnadsuppskattning rekommenderar vi att du bokar en kostnadsfri konsultation hos oss. Under konsultationen kan vi ge dig en personlig behandlingsplan och en detaljerad kostnadsberäkning.

Finansieringsalternativ för tandimplantat

Vi på Happident förstår att kostnaden för tandimplantat kan vara en betydande investering. Därför erbjuder vi flera finansieringsalternativ för att göra det mer överkomligt för våra patienter. Ett populärt alternativ är att dela upp betalningen i mindre, hanterbara delbetalningar. Detta kan hjälpa dig att sprida ut kostnaden över en längre period utan att belasta din ekonomi för mycket.

Vi samarbetar med flera finansieringsinstitut som erbjuder förmånliga villkor för våra patienter. Under din kostnadsfria konsultation kan vi diskutera de olika finansieringsalternativen som finns tillgängliga och hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för din situation. För mer information om kostnader och finansiering, besök vår sida om Kostnaden för tandimplantat.

Hur påverkar tandköttets hälsa kostnaden?

Tandköttets hälsa spelar en viktig roll i framgången av tandimplantat. Om du har friskt tandkött och tillräckligt med benmassa i käken, är chansen större att implantatet blir framgångsrikt och att kostnaden hålls nere. Om du däremot har problem med tandköttet eller benförlust, kan det krävas ytterligare behandlingar som benaugmentation eller sinuslyft, vilket kan öka den totala kostnaden.

På Happident erbjuder vi omfattande undersökningar för att bedöma din tandköttshälsa och benmassa innan vi påbörjar implantatbehandlingen. Detta hjälper oss att skapa en skräddarsydd behandlingsplan som tar hänsyn till dina specifika behov och förutsättningar. Läs mer om hur tandköttets hälsa påverkar tandimplantat på vår sida om Tandimplantat och tandkött.

Rökning och tandimplantat

Rökning kan påverka både kostnaden och framgången av tandimplantat. Rökare har en högre risk för komplikationer som infektioner och implantatmisslyckande. Detta kan leda till ytterligare behandlingar och därmed högre kostnader. Vi rekommenderar starkt att du slutar röka innan du påbörjar din implantatbehandling för att öka chansen för ett lyckat resultat.

Våra tandläkare på Happident är erfarna och kan ge dig råd och stöd för att sluta röka. Vi erbjuder också specialiserade behandlingar för rökare som vill skaffa tandimplantat. För mer information om hur rökning påverkar tandimplantat, besök vår sida om Tandimplantat och rökning.

Våra öppettider och kostnadsfri konsultation

För att passa våra patienters behov har våra kliniker öppet under vardagar, med vissa tillgängliga tider på kvällar och helger. Detta gör det enklare för dig att boka en tid som passar ditt schema. Vi erbjuder också kostnadsfria konsultationer där du kan få en detaljerad behandlingsplan och kostnadsberäkning utan några förpliktelser.

Vi på Happident är här för att hjälpa dig genom hela processen, från den första konsultationen till den slutliga behandlingen. Vårt mål är att göra din upplevelse så smidig och bekväm som möjligt. Besök vår sida om Tandimplantat och tandvård för mer information om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig att få det leende du drömmer om.

Vi ser fram emot att välkomna dig till en av våra moderna och trevliga kliniker. Tveka inte att kontakta oss för att boka din kostnadsfria konsultation idag!

Boka din tid idag!

Varför vänta med din tandvård? Våra erfarna tandläkare och moderna kliniker garanterar förstklassig service och personlig omsorg. Boka ditt besök hos oss redan idag!

Boka nu