Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Vanliga frågor om tandställning för barn

Att få tandställning kan vara en stor händelse i ett barns liv. På Happident förstår vi att det kan finnas många frågor och funderingar kring detta. Vi har samlat några av de vanligaste frågorna för att hjälpa dig och ditt barn att känna er trygga och informerade.

Varför behöver mitt barn tandställning?

Det finns flera anledningar till varför ett barn kan behöva tandställning. Vanliga orsaker inkluderar sneda tänder, trångställning, överbett eller underbett. Tandställning hjälper till att rätta till dessa problem, vilket kan förbättra både utseendet och funktionen hos tänderna.

En korrekt tandställning kan också förebygga framtida problem som tandköttssjukdomar och slitage på tänderna. Genom att rätta till bettfel kan vi också förbättra barnets tal och tuggningsförmåga. Läs mer om fördelarna med tandställning på vår sida Fördelar med tandställning.

Vilka typer av tandställningar finns det?

Det finns flera olika typer av tandställningar att välja mellan. De vanligaste är traditionella metallställningar, keramiska ställningar och osynliga tandställningar som HappiBraces. Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar, och valet beror på barnets specifika behov och preferenser.

Osynliga tandställningar, som HappiBraces, blir alltmer populära eftersom de är diskreta och bekväma. De är också effektiva och kan ofta ge snabbare resultat. För mer information om skillnaderna mellan osynliga och vanliga tandställningar, besök vår sida Osynlig tandställning vs vanlig tandställning.

Hur lång tid tar behandlingen?

Behandlingstiden varierar beroende på barnets specifika behov och vilken typ av tandställning som används. Generellt sett kan en behandling ta mellan 6 månader och 2 år. Vid din kostnadsfria konsultation hos oss på Happident kommer vi att göra en noggrann bedömning och ge en uppskattning av behandlingstiden.

Under behandlingen kommer vi att följa upp regelbundet för att säkerställa att allt går som det ska. Våra kliniker är öppna under vardagar, med vissa tillgängliga tider på kvällar och helger för att passa era behov. Läs mer om vår uppföljning och behandling på HappiBraces.

Kommer tandställningen att påverka mitt barns tal?

Det är vanligt att barn upplever en viss påverkan på talet när de först får tandställning. Detta är oftast tillfälligt och försvinner när barnet vänjer sig vid tandställningen. Vissa typer av tandställningar, som osynliga tandställningar, kan ha mindre påverkan på talet än traditionella metallställningar.

Om du är orolig för hur tandställningen kan påverka ditt barns tal, kan du läsa mer om detta på vår sida Tandställning och talproblem. Vi på Happident är här för att stödja er genom hela processen och svara på alla era frågor.

Vad kostar en tandställning?

Kostnaden för en tandställning kan variera beroende på vilken typ av tandställning som väljs och behandlingens längd. På Happident erbjuder vi konkurrenskraftiga priser och flexibla betalningsalternativ för att göra behandlingen så tillgänglig som möjligt för alla.

Vi erbjuder en kostnadsfri konsultation där vi gör en 3D-skanning av ditt barns tänder och skapar en skräddarsydd behandlingsplan. Detta ger er en tydlig bild av vad som behövs och vad det kommer att kosta innan ni bestämmer er för att gå vidare. Läs mer om våra priser och betalningsalternativ på HappiBraces.

Hur bokar jag en konsultation?

Att boka en konsultation hos oss på Happident är enkelt och smidigt. Du kan välja din närmaste Happident-klinik online och boka in en tid som passar er. Vår konsultation är kostnadsfri och inkluderar en 3D-skanning av ditt barns tänder.

Besöket är smärtfritt och ger er en tydlig bild av vad som behövs för att uppnå det bästa resultatet. Vi ser fram emot att välkomna er till en av våra moderna och vänliga kliniker. Boka din konsultation idag på HappiBraces.

Vi på Happident är här för att göra tandreglering till en positiv och trygg upplevelse för ditt barn. Tveka inte att kontakta oss om du har fler frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att hjälpa er på vägen till ett vackert och hälsosamt leende!

Boka din tid idag!

Varför vänta med din tandvård? Våra erfarna tandläkare och moderna kliniker garanterar förstklassig service och personlig omsorg. Boka ditt besök hos oss redan idag!

Boka nu