Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Hur länge behöver man ha tandställning?

Att få tandställning är ett stort steg mot ett vackert och hälsosamt leende. Men en vanlig fråga som många ställer sig är: ”Hur länge behöver man ha tandställning?” Svaret på denna fråga kan variera beroende på flera faktorer. I denna artikel kommer vi att utforska dessa faktorer och ge dig en tydlig bild av vad du kan förvänta dig.

Faktorer som påverkar behandlingstiden

Behandlingstiden med tandställning kan variera kraftigt beroende på individuella behov och förutsättningar. Några av de viktigaste faktorerna inkluderar:

  • Typ av bettfel: Vissa bettfel kan korrigeras snabbare än andra. Till exempel kan mindre justeringar ta kortare tid än mer komplexa problem.
  • Ålder: Yngre patienter har ofta snabbare tandrörelser eftersom deras käkar fortfarande växer. Vuxna kan behöva längre behandlingstid.
  • Behandlingstyp: Traditionella metallställningar, keramiska ställningar och osynliga skenor som HappiBraces kan ha olika behandlingstider.

Genomsnittlig behandlingstid

Den genomsnittliga behandlingstiden för tandställning ligger vanligtvis mellan 12 och 24 månader. Men detta kan variera beroende på de faktorer som nämndes tidigare. För vissa patienter kan behandlingen vara så kort som 6 månader, medan andra kan behöva upp till 3 år.

Hos Happident erbjuder vi HappiBraces, en osynlig tandställning som kan ge resultat på så lite som 3 till 6 månader för vissa patienter. Detta gör det till ett attraktivt alternativ för dem som söker en snabbare lösning.

HappiBraces: Ett flexibelt alternativ

HappiBraces är en modern och diskret lösning för tandreglering. Vi erbjuder två paket: Day Package och Night Package. Båda paketen kostar 300 kr/mån, men det finns vissa skillnader i totalkostnaden och betalningsvillkoren.

  • Day Package: 300 kr/mån eller totalt 29.995 kr.
  • Night Package: 300 kr/mån (med en direktbetalning på 2.995 kr) eller totalt 32.995 kr.

För mer information om våra priser, besök vår sida om Pris för tandställning.

Vad kan du förvänta dig under behandlingen?

Under din behandling med tandställning kommer du att behöva regelbundna uppföljningsbesök för att justera ställningen och säkerställa att allt går enligt planen. Hos Happident erbjuder vi kostnadsfria konsultationer och 3D-skanningar för att skapa en skräddarsydd behandlingsplan för dig.

Våra kliniker är öppna under vardagar, med vissa tillgängliga tider på kvällar och helger för att passa dina behov. Vi strävar efter att göra din behandling så bekväm och smidig som möjligt.

Gratis konsultation och 3D-skanning

För att hjälpa dig att komma igång erbjuder vi en kostnadsfri konsultation och 3D-skanning av dina tänder. Detta besök är smärtfritt och ger oss möjlighet att skapa en exakt digital visualisering av dina tänder och käke. Du kan se hur ditt slutresultat kommer att se ut innan du bestämmer dig för att gå vidare med behandlingen.

Besök vår sida om Osynlig tandställning kostnad för att boka din kostnadsfria konsultation idag.

Slutsats

Hur länge du behöver ha tandställning beror på flera faktorer, inklusive typ av bettfel, ålder och vilken typ av tandställning du väljer. Hos Happident erbjuder vi flexibla och effektiva lösningar som HappiBraces, som kan ge dig ett vackert leende på så lite som 3 till 6 månader.

Vi är här för att stödja dig genom hela din behandlingsresa. Boka din kostnadsfria konsultation idag och ta det första steget mot ditt drömleende.

Boka din tid idag!

Varför vänta med din tandvård? Våra erfarna tandläkare och moderna kliniker garanterar förstklassig service och personlig omsorg. Boka ditt besök hos oss redan idag!

Boka nu