Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Skötselråd för tandställning

Daglig rengöring av tandställningen

Att hålla din tandställning ren är avgörande för att undvika plack och karies. Använd en mjuk tandborste och tandkräm för att borsta både tänder och tandställning noggrant varje morgon och kväll. Glöm inte att borsta runt fästena och trådarna för att säkerställa att inga matrester fastnar.

För att få bästa resultat rekommenderar vi att du använder en interdentalborste eller tandtråd för att rengöra mellan tänderna och under trådarna. Detta hjälper till att avlägsna matpartiklar och plack som en vanlig tandborste kanske inte når.

Undvik vissa livsmedel

Vissa livsmedel kan skada din tandställning eller fastna i den, vilket kan leda till obehag och potentiella problem. Undvik hårda och klibbiga livsmedel som karameller, tuggummi, och nötter. Dessa kan böja eller bryta trådarna och fästena på din tandställning.

Mjuka livsmedel som yoghurt, soppor och kokta grönsaker är bättre alternativ. Om du vill äta hårdare livsmedel, skär dem i små bitar för att minska risken för skador på tandställningen.

Regelbundna kontroller

För att säkerställa att din behandling går som planerat är det viktigt att du besöker din tandläkare regelbundet. Hos oss på Happident erbjuder vi kostnadsfria konsultationer och uppföljningar var sjätte till åttonde vecka. Detta hjälper oss att övervaka din framsteg och justera behandlingen vid behov.

Våra kliniker är öppna under vardagar, med vissa tillgängliga tider på kvällar och helger för att passa dina behov. Vi strävar efter att göra din tandregleringsresa så smidig och bekväm som möjligt.

HappiBraces – Pris och betalningsalternativ

Vi på Happident erbjuder två olika paket för HappiBraces: Day Package och Night Package. Day Package kostar 300 kr/mån eller totalt 29.995 kr. Night Package kostar också 300 kr/mån, men för att delbetala krävs en direktbetalning på 2.995 kr, med ett totalt pris på 32.995 kr.

För mer information om våra priser och betalningsalternativ, besök vår sida om Pris för tandställning. Vi erbjuder flexibla betalningsplaner för att göra din behandling så överkomlig som möjligt.

Hantera obehag och smärta

Det är vanligt att uppleva viss obehag eller smärta när du först får din tandställning eller efter justeringar. Detta är normalt och bör avta efter några dagar. För att lindra smärtan kan du använda en mild smärtstillande medicin som ibuprofen eller paracetamol.

Om du upplever skavsår eller irritation på insidan av kinderna eller läpparna, kan du använda ortodontiskt vax för att täcka de delar av tandställningen som orsakar obehaget. Detta vax finns att köpa på de flesta apotek och kan appliceras direkt på tandställningen.

Fördelar med tandställning

Att ha en tandställning kan förbättra både din munhälsa och ditt självförtroende. Raka tänder är lättare att rengöra och kan minska risken för karies och tandköttssjukdomar. Dessutom kan en korrekt bettjustering förbättra din tuggfunktion och minska belastningen på käkleden.

För att läsa mer om fördelarna med tandställning, besök vår sida om Fördelar med tandställning. Vi är här för att hjälpa dig att uppnå ditt drömleende på ett bekvämt och effektivt sätt.

Slutsats

Att ta hand om din tandställning är en viktig del av din tandregleringsresa. Genom att följa dessa skötselråd kan du säkerställa att din behandling går smidigt och att du uppnår bästa möjliga resultat. Vi på Happident är här för att stödja dig varje steg på vägen.

Om du har några frågor eller behöver boka en tid, tveka inte att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfria konsultationer och är här för att göra din tandregleringsupplevelse så positiv som möjligt. Besök vår sida om HappiBraces för mer information.

Boka din tid idag!

Varför vänta med din tandvård? Våra erfarna tandläkare och moderna kliniker garanterar förstklassig service och personlig omsorg. Boka ditt besök hos oss redan idag!

Boka nu