Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Tandimplantat och tandborstning

Välkommen till Happident! Vi är glada att du har valt att läsa vår blogg om tandimplantat och tandborstning. På Happident strävar vi efter att ge dig den bästa möjliga tandvården och informationen för att du ska känna dig trygg och väl omhändertagen. I denna artikel kommer vi att gå igenom hur du bäst tar hand om dina tandimplantat genom korrekt tandborstning och andra viktiga aspekter av munhygien.

Vad är tandimplantat?

Tandimplantat är en långsiktig lösning för att ersätta förlorade tänder. De består av en titanskruv som fästs i käkbenet och en krona som ser ut och fungerar som en naturlig tand. På Happident har vi över 30 års erfarenhet och har utfört mer än 10 000 implantatbehandlingar. Våra erfarna tandläkare, som Dr. Masood Kazeminya och Dr. Mehdi Moghaddam, är dedikerade till att ge dig en trygg och hållbar behandling.

Fördelarna med tandimplantat är många. De förbättrar inte bara ditt leende utan också din förmåga att tugga och tala. Dessutom hjälper de till att bevara käkbenets struktur, vilket kan förhindra ytterligare tandförluster och ansiktsförändringar.

Varför är tandborstning viktigt för tandimplantat?

Precis som med naturliga tänder är det viktigt att hålla dina tandimplantat rena för att förhindra infektioner och andra komplikationer. Bakterier kan samlas runt implantaten och orsaka inflammation i tandköttet, vilket kan leda till periimplantit – en allvarlig infektion som kan skada käkbenet och implantatet.

Genom att borsta dina tänder och implantat noggrant två gånger om dagen kan du minska risken för dessa problem. Använd en mjuk tandborste och en tandkräm som är skonsam mot tandköttet. På Happident rekommenderar vi också att du använder en mellanrumsborste eller tandtråd för att rengöra mellan implantaten och de naturliga tänderna.

Steg-för-steg guide till korrekt tandborstning

För att säkerställa att du borstar dina tandimplantat korrekt, följ dessa enkla steg:

  • Välj en mjuk tandborste och en tandkräm som är skonsam mot tandköttet.
  • Börja med att borsta tandköttskanten runt implantatet i små, cirkulära rörelser.
  • Fortsätt med att borsta själva implantatkronan, både på framsidan och baksidan.
  • Använd en mellanrumsborste eller tandtråd för att rengöra mellan implantaten och de naturliga tänderna.
  • Avsluta med att skölja munnen med en antibakteriell munskölj för extra skydd.

Genom att följa dessa steg kan du hålla dina tandimplantat rena och friska, vilket bidrar till deras långsiktiga hållbarhet.

Vanliga frågor om tandimplantat och tandborstning

Vi på Happident förstår att du kan ha många frågor om tandimplantat och hur du bäst tar hand om dem. Här är några vanliga frågor och svar:

Hur ofta ska jag borsta mina tandimplantat?

Du bör borsta dina tandimplantat minst två gånger om dagen, precis som dina naturliga tänder. Det är också viktigt att använda tandtråd eller mellanrumsborstar dagligen.

Kan jag använda en elektrisk tandborste?

Ja, en elektrisk tandborste kan vara effektiv för att rengöra tandimplantat. Se till att använda en mjuk borsthuvud och följ tillverkarens instruktioner för bästa resultat.

Happidents öppettider och kostnadsfri konsultation

På Happident är vi här för att hjälpa dig med alla dina tandvårdsbehov. Våra kliniker är öppna under vardagar, med vissa tillgängliga tider på kvällar och helger för att passa dina behov. Vi erbjuder också kostnadsfria konsultationer för att diskutera dina alternativ och ge dig den bästa möjliga vården.

Besök vår hemsida för mer information om våra tjänster och för att boka en tid. Vi ser fram emot att hjälpa dig att uppnå ett hälsosamt och vackert leende!

För mer information om våra andra tjänster, kolla in dessa länkar:

Boka din tid idag!

Varför vänta med din tandvård? Våra erfarna tandläkare och moderna kliniker garanterar förstklassig service och personlig omsorg. Boka ditt besök hos oss redan idag!

Boka nu