Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Tandundersökning


Efter undersökningen

Efter undersökningen upplyser tandvårdspersonalen dig hur din munhälsa med munhåla, käke och tänder mår. Finns det behov av vidare behandlingar diskuteras olika alternativ tillsammans med dig. Du får alltid en behandlingsplan och ett kostnadsförslag så att du har full kontroll på åtgärder, priser och tidsåtgång. När du går till din tandläkare på regelbundna besök är det möjligt att upptäcka problem och sjukdomar redan under ett tidigt stadium och detta förenklar behandlingen och gör den både snabbare och billigare. En tandundersökning hos Happident kan liknas vid en munbesiktning. Under en undersökning får du även tips på förebyggande vård och hur du bäst ska sköta din munhälsa.


Boka undersökning hos någon av våra kliniker

Boka en tandundersökning hos Happident! Vår duktiga tandvårdspersonal utför en noggrann undersökning och du får total koll på din munhälsa. Om du behöver fler behandlingar får du en behandlingsplan och ett kostnadsförslag. På vår webbplats finns ett enkelt bokningsverktyg. Du väljer först vilken stad och vilken klinik du vill besöka. Happident har kliniker i StockholmGöteborgMalmö och Uppsala. Nästa steg är att välja vilken typ av behandling du önskar: vanlig undersökning, akutundersökning eller ett besök hos en tandhygienist. Du väljer själv vilket datum och vilken tid som passar dig bäst och du kan även boka tid hos en speciell tandläkare. I bokningsverktyget hittar du också mycket förmånliga sista-minuten-tider. Detta kan vara ett bra alternativ för dig som kan besöka oss med kort varsel men tänk på att en sista-minuten-tid inte kan avbokas eller ombokas. Priset för ett besök i sista minuten är starkt reducerat. Boka en tandundersökning i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Uppsala idag och få en utförlig undersökning av din munhälsa!


Vad ingår i en tandundersökning?

När du bokar tid för en tandundersökning på en Happident-klinik tar vi ett helhetsgrepp om din munhälsa. Allt hänger ihop och därför är det viktigt att undersöka tändernas hälsa men även tandköttet, tungan, mjuka vävnader, lederna och tuggmuskulaturen för att kunna ge en fullständig uppdatering av munhälsan. När du bokar en undersökning av en tandläkare hos Happident tar vi hand om dina tänder och din munhälsa på ett professionellt och kompetent sätt.

Vad ingår då i en tandundersökning? Vi kallar vår avancerade undersökningsmetod för Happi Dental och den går ut på att vi kontrollerar både din allmänna hälsostatus och din munhälsa. Tillsammans med vår duktiga tandvårdspersonal diskuteras ditt hälsotillstånd, dina kostvanor och tobaks- och alkoholvanor. En undersökning där tänder, eventuella implantat, slemhinnor, tandkött, tunga och gom genomförs och detta kompletteras ofta med röntgenbilder för att få fullständig information om din munhälsa. Finns det behov av vidare undersökningar eller behandlingar får du en behandlingsplan och ett kostnadsförslag. Vi kan snabbt remittera vidare inom Happident eller till andra vårdinsatser om det behövs.

Våra kliniker har god kostrådgivning med stöd och information hur du kan minska din sockerkonsumtion och motiverande samtal för att sluta snusa eller röka. Att arbeta förebyggande med din munhälsa är en stor del av tandvården. I den förebyggande vården ingår allt från information om tandborstning och tandtråd till kostråd, undersökningar och rengöring. Med förebyggande tandvård minskar risken för karies, tandlossning och inflammationer. Regelbundna undersökningar hjälper dig att upprätthålla en god munhälsa!


Hur ofta bör jag undersöka mina tänder?

Den dagliga vården med tandborstning är viktig för en god munhälsa. Utöver detta rekommenderar vi regelbundna besök hos en tandläkare eller en tandhygienist för att hålla koll på karies, tandlossning, inflammationer och andra besvär och sjukdomar. Hur ofta du ska gå på en tandundersökning beror helt enkelt på din munhälsa. Om du har stora problem med tänderna och munnen kan det vara bra att bli kallad en gång om året men för de allra flesta räcker det med att besöka oss för en rutinundersökning vartannat eller vart tredje år. Den dagliga tandvården med tandborstning två gånger om dagen och användandet av tandtråd eller tandstickor är mycket viktigt och är helt avgörande för din munstatus. Våra erfarna och välutbildade tandhygienister hjälper dig gärna med information om denna förebyggande tandvården.

Barn och ungdomar kallas regelbundet till tandläkarundersökningar. Det är viktigt att säkerställa att tänderna kommer som de ska och under dessa besök pratar vi alltid om hur viktigt det är med tandborstning varje dag. När de permanenta tänderna kommer kontrollerar tandläkaren att du har tillräckligt många, varken för många eller för få, att de inte växer snett och de inte sitter för tätt eller för långt ifrån. Ibland kan det behövas tandreglerande åtgärder, ofta med tandställning, för att hjälpa tänderna att hamna rakt och snyggt så att du får ett bra bett med bra tuggmöjligheter.

Vi har även lång erfarenhet av att behandla gravida, människor med särskilda behov och människor med tandläkarskräck. Vi individanpassar undersökningen så att du kan känna dig lugn och avslappnad under hela behandlingen.


Pris och betalning

Happident arbetar i välkomnande och fräscha lokaler, med modern utrustning, den senaste tekniken och det viktigaste av: allt med kompetenta, välutbildade och erfarna tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor. En rutinundersökning ger dig en god och snabb information om din allmänna munhälsa och om det behövs några förebyggande åtgärder eller vidare behandlingar. Vad en undersökning hos en tandläkare eller en tandhygienist kostar finns att läsa på vår prislista på webbplatsen. Pris på en tandundersökning kan variera något men du är alltid välkommen att kontakta våra kliniker om du vill ha mer information. Det går utmärkt att boka en tid online och då kan du även boka en sista-minuten-tid för en extra billig tandundersökning. Alla Happident-kliniker är kontantfria men vi har flera olika betalningsmöjligheter. Välj det som passar dig bäst: betalkort, kontokort, Swish eller Klarna Checkout.


Boka din tid idag, vi ser fram emot att hjälpa dig.

Boka tid