Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Tandhygienist


Förebyggande tandvård

Hos Happident träffar du tandhygienister som hjälper dig att behålla en god munhälsa. De utvärderar dina tänder och ditt tandkött och ger tips och råd hur du kan upprätthålla en god munhygien för att undvika onödig karies, tandlossning och andra besvär.

Vid ett besök hos en tandhygienist undersöks dina tänder och ditt tandkött mycket noggrant med både tester och röntgen. Munnen och tänderna rengörs och tandhygienisten skrapar bort tandsten och plack för att förhindra bland annat inflammationer i tandköttet och tandlossning. Genom att boka in regelbundna besök hos din tandhygienist kan du upprätta hålla en god munhälsa och få den förebyggande vården som kan hindra utvecklingen av mer allvarliga besvär och sjukdomar.


Tandhygienist eller tandläkare?

Vi får många frågor om man ska gå till en tandhygienist eller tandläkare och svaret på den frågan kan faktiskt sammanfattas med att om du går på regelbundna besök hos en tandhygienist behöver du inte boka tid hos din tandläkare lika ofta. En tandhygienist undersöker om du har karies och tandlossning och arbetar förebyggande med din munhälsa. Att arbeta förebyggande är en stor och viktig del i tandvården och därför rekommenderar vi regelbundna besök hos våra tandhygienister för att så långt som möjligt slippa framtida besvär och sjukdomar.

En tandhygienist har en legitimation för sitt yrke. Personen är utbildad för att ta hand om din mun och diagnostisera karies och tandlossning men även se över hela munhälsan och ge förebyggande rekommendationer, till exempel kostråd. Happident ställer stora krav på din tandhygienist för att du ska bli bemött på ett professionellt sätt och bli nöjd med behandlingen.


Boka tandhygienist hos Happident

Boka tid hos din tandhygienist på Happidents webbplats. Med vårt enkla bokningssystem går det snabbt och smidigt att boka en tid på den klinik du vill besöka. Det finns även möjlighet att boka en tandhygienist i sista minuten till ett rabatterat pris. En tandhygienist ser till att du kan upprätthålla en god munhälsa genom hela livet. Undersökningen är snabb och smärtfri. Dina tänder rengörs och om det behövs så utför tandhygienisten en plack- och tandstensborttagning. Detta brukar räcka långt för att hålla mun och tänder friska länge.

Tandhygienist i Stockholm

Happidents tandvårdskliniker i Stockholm ligger på Gärdet och Stureplan och i HuddingeTyresö och Marieberg. Till klinikerna kan du vända dig när du behöver en vanlig undersökning eller akut tandvård men även för specialisttandvård och mer avancerad tandkirurgi. Med vår breda kompetens, specialiserade utrustning och välkomnande lokaler får du de bästa förutsättningarna för tandvårdsbehandlingar av hög kvalitet.

Vår duktiga personal arbetar i team med tandläkare, tandsköterskor och tandhygienister för att du ska få den bästa möjliga tandvården och riktigt bra service. Våra tandhygienister arbetar mycket med förebyggande tandvård. Genom att regelbundet besöka en tandhygienist upprätthåller du en bra munhälsa och detta kan även minska risken för tandlossning och karies. Tandhygienisten anpassar tandvården efter dina behov och önskemål. Vi försöker alltid att använda en så skonsam behandlingsmetod som möjligt för att undvika onödig oro och smärta. Vi har även lång erfarenhet av att arbeta med patienter med tandvårdsrädsla och utformar behandlingen tillsammans med dig så att du hela tiden känner dig trygg och lugn.

Tandhygienist i Göteborg

I Göteborg har Happident fyra moderna tandvårdskliniker. De ligger i GårdaMölndalVasastaden och på Polhemsplatsen. Här tar vi emot dig i välkomnande och fräscha lokaler och våra professionella tandläkare och tandhygienister arbetar med modern utrustning med allt från rutinundersökningar till akut tandvårdestetisk tandvård och förebyggande tandvård. Allmäntandvården anpassas efter dina behov och önskemål och består ofta av regelbundna besök till våra duktiga tandhygienister för tandundersökningar och förebyggande vård.

Via Happidents bokningssystem kan du snabbt och enkelt boka en tid till våra tandhygienister i Göteborg. Vi börjar alltid med att undersöka dina tänder och tandkött för att sedan ta fram en individanpassad behandlingsplan. På våra kliniker arbetar tandläkare och tandhygienister i team för att du ska kunna få den bästa och mest effektiva tandvården till lägre tandvårdskostnader. Alla våra tandhygienister i Göteborg arbetar förebyggande för att du ska upprätthålla en så god munhälsa som möjligt. På kliniken i Mölndal arbetar till exempel Rose-Marie Lundborg. Hon har lång erfarenhet av tandhygienistyrket och har vidareutbildat sig inom fyllningsterapi, tandblekning och metoden att använda mjukvävnadslaser i munnen.

Tandhygienist i Malmö

Söker du en privat tandvårdsklinik i Malmö är du varmt välkommen till Happident på Gamla VästerSankt knut och i Västra Hamnen. Här erbjuder vi allt från rutinundersökningar, akut tandvård och estetisk tandvård till mer specialiserade behandlingar och avancerad tandkirurgi. Våra fantastiska tandläkare och tandhygienister har bred kompetens och lång erfarenhet och arbetar med modern utrustning och den senaste tekniken.

En tandhygienist hjälper dig till en bättre munhälsa. Med förebyggande vård och olika undersökningar ser tandhygienisten till att dina tänder och ditt tandkött har god kondition och detta minskar risken för eventuell tandlossning och karies. En tandhygienist undersöker din mun och krävs ytterligare behandlingar planeras dessa tillsammans med dig så att du har full kontroll över både behandlingarna och kostnaderna. Vi rekommenderar regelbundna besök hos våra duktiga tandhygienister i Malmö för att få en ökad kontroll över munhälsan och slippa obehagliga överraskningar. Vår ambition är att erbjuda den bästa möjliga tandvården till rimliga priser.

Tandhygienist i Uppsala

I Uppsala hittar du vår trevliga Happident-klinik i centrala Uppsala, nära Uppsala domkyrka. På kliniken Uppsala Domen erbjuder vi allmäntandvård, akuttandvård och behandlingar hos våra duktiga tandhygienister. Vi har toppmodern utrustning och arbetar med den senaste tekniken för att du ska få den bästa möjliga tandvården. Du bokar enkelt en tid till tandhygienisterna på vår webbplats. Under en undersökning hos en tandhygienist undersöks dina tänder och ditt tandkött, om det behöver slipas bort tandsten och plack. Tandhygienisten arbetar med förebyggande tandvård och ger dig tips och råd hur du ska sköta dina tänder för att upprätthålla en god munhälsa. Om något behöver behandlas ytterligare får du en behandlingsplan och ett kostnadsförslag.


Kostnader & betalningsmetoder

När du kommer till en Happident-klinik gör vi en noggrann undersökning av dina tänder. Vår duktiga tandvårdspersonal föreslår sedan en behandlingsplan med ett kostnadsförslag. Här kan du se den totala kostnaden, tandvårdsersättningen (ATB, högkostnadsskyddet och särskilt tandvårdsbidrag) från Försäkringskassan och beloppet som du ska betala. All tandvård är gratis för barn och ungdomar upp till 22 års ålder. Har du frågor eller funderingar om vilket pris som gäller för ett besök hos en tandhygienist eller en tandläkare är du välkommen att höra av dig till våra kliniker.

På vår webbplats hittar du även en prislista för olika behandlingar hos en tandhygienist eller en tandläkare. Vi får många frågor vilken kostnad det är för att ta bort tandsten hos en tandhygienist och detta beror på hur mycket tandsten du har och var den sitter. Kontakta din tandhygienist för mer information. Du kan betala ditt besök hos oss med betalkort, kontokort och Swish. Du kan även välja att betala med Klarna Checkout och då kan du dela upp din betalning på flera månader.


Boka tid och sista minuten

Happident erbjuder generösa öppettider på alla kliniker i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. På vår webbplats kan du enkelt klicka dig fram till respektive klinik och få information om öppettider och adresser. Du bokar enkelt en tid till en tandhygienist på vår webbplats. Klicka dig fram till den klinik du vill besöka och välj ”Boka online” och ”Tandhygienist”. Du har även möjlighet att boka ett besök till sista-minuten-pris. Dessa tider passar dig som är flexibel då tiderna inte kan ombokas eller bokas av. Välkommen att boka en tid hos en tandhygienist eller tandläkare hos Happident!


Boka din tid idag, vi ser fram emot att hjälpa dig.

Boka tid