Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Kostnaden för tandimplantat

Välkommen till Happident! Vi förstår att kostnaden för tandimplantat kan vara en viktig faktor när du överväger denna typ av behandling. I denna artikel kommer vi att ge dig en tydlig och informativ översikt över vad du kan förvänta dig när det gäller kostnader för tandimplantat. Vi hoppas att du finner informationen användbar och att den hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut.

Vad är ett tandimplantat?

Ett tandimplantat är en konstgjord tandrot som placeras i käkbenet för att stödja en ersättningstand eller bro. Implantatet är oftast tillverkat av titan, ett material som är biokompatibelt och integreras väl med benvävnaden. Tandimplantat är en långsiktig lösning för att ersätta förlorade tänder och kan förbättra både funktion och estetik.

Hos Happident använder vi oss av Neoss, en världsledande tillverkare av innovativa implantatbehandlingar. Våra patienter har uttryckt stor tillfredsställelse med de resultat de har uppnått genom våra behandlingar. Läs mer om våra implantatbehandlingar på vår HappiImplants-sida.

Faktorer som påverkar kostnaden

Kostnaden för tandimplantat kan variera beroende på flera faktorer. Här är några av de viktigaste aspekterna som kan påverka priset:

  • Antal implantat som behövs
  • Typ av implantat och material
  • Komplexiteten av den kirurgiska proceduren
  • Eventuella ytterligare behandlingar, såsom benaugmentation

Det är viktigt att notera att varje patients situation är unik, och därför kan kostnaden variera. Vi erbjuder en kostnadsfri konsultation för att ge dig en exakt uppskattning baserat på dina specifika behov.

Genomsnittlig kostnad för tandimplantat

Generellt sett kan kostnaden för ett enskilt tandimplantat i Sverige variera mellan 15 000 och 30 000 kronor. Detta inkluderar vanligtvis implantatet, abutmentet (kopplingsdelen) och kronan (ersättningstanden). Om flera implantat behövs, kan den totala kostnaden naturligtvis bli högre.

Hos Happident strävar vi efter att erbjuda konkurrenskraftiga priser utan att kompromissa med kvaliteten på vår vård. Vi är stolta över att kunna erbjuda högkvalitativa implantatbehandlingar som ingår i högkostnadsskyddet. Läs mer om detta på vår HappiImplants-sida.

Finansieringsalternativ

Vi förstår att kostnaden för tandimplantat kan vara en betydande investering. Därför erbjuder vi olika finansieringsalternativ för att göra det mer överkomligt för våra patienter. Under din kostnadsfria konsultation kan vi diskutera de olika betalningsalternativen som finns tillgängliga och hjälpa dig att hitta en lösning som passar din budget.

Vi vill att du ska känna dig trygg och bekväm med ditt beslut att investera i din tandhälsa. Vårt team är här för att stödja dig genom hela processen och svara på alla frågor du kan ha.

Våra öppettider och tillgänglighet

För att passa våra patienters behov har vi öppet under vardagar, med vissa tillgängliga tider på kvällar och helger. Vi strävar efter att vara så flexibla som möjligt för att du ska kunna få den vård du behöver när det passar dig bäst.

Vi erbjuder även akut tandvård. Om du behöver omedelbar hjälp kan du boka tid eller komma på drop-in. Läs mer om våra akutvårdstjänster på Akut tandvård: Boka tid eller drop-in?.

Fördelarna med tandimplantat

Att investera i tandimplantat kan ha många fördelar. Förutom att förbättra ditt leende och din självförtroende, kan tandimplantat också förbättra din munhälsa och funktion. De hjälper till att bevara käkbenet och förhindra benförlust, vilket kan uppstå när tänder saknas under en längre tid.

För att få en bättre förståelse för fördelarna med regelbundna tandundersökningar och hur de kan komplettera din implantatbehandling, besök vår sida om Vilka är fördelarna med tandundersökning?.

Vi på Happident är här för att hjälpa dig genom hela processen och säkerställa att du får den bästa möjliga vården. Kontakta oss idag för att boka din kostnadsfria konsultation och ta det första steget mot ett vackert och funktionellt leende.

Boka din tid idag!

Varför vänta med din tandvård? Våra erfarna tandläkare och moderna kliniker garanterar förstklassig service och personlig omsorg. Boka ditt besök hos oss redan idag!

Boka nu