Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Allt du behöver veta om tandimplantat

Välkommen till Happident! Vi är glada att du har valt att läsa vår blogg om tandimplantat. Här kommer vi att ge dig all information du behöver för att förstå vad tandimplantat är, hur de fungerar och vad du kan förvänta dig under och efter behandlingen. Vi hoppas att du finner denna information både användbar och lugnande.

Vad är tandimplantat?

Tandimplantat är en modern och effektiv lösning för att ersätta förlorade tänder. De består av en liten titanskruv som opereras in i käkbenet och fungerar som en konstgjord tandrot. På denna skruv fästs sedan en krona som ser ut och fungerar som en naturlig tand.

Implantat är en långsiktig lösning som kan förbättra både din tuggförmåga och ditt utseende. De är också mycket hållbara och kan, med rätt vård, hålla livet ut. För mer information om hur tandimplantat kan förbättra din tuggförmåga, besök vår sida om Tandimplantat för förbättrad tuggförmåga.

Fördelar med tandimplantat

Det finns många fördelar med att välja tandimplantat som ersättning för förlorade tänder. För det första ser de mycket naturliga ut och känns som dina egna tänder. Detta kan ge dig ökad självförtroende och förbättra din livskvalitet.

En annan stor fördel är att tandimplantat hjälper till att bevara käkbenets struktur. När en tand förloras börjar käkbenet att brytas ner, men ett implantat stimulerar benet och förhindrar denna nedbrytning. För att läsa mer om hur tandimplantat kan förbättra ditt liv, besök vår sida om Tandimplantat för avsevärd förbättring.

Processen för att få tandimplantat

Att få ett tandimplantat är en process som sker i flera steg. Först görs en noggrann undersökning och planering för att säkerställa att du är en lämplig kandidat för implantat. Därefter opereras titanskruven in i käkbenet. Denna operation är oftast smärtfri och utförs under lokalbedövning.

Efter operationen följer en läkningsperiod på några månader, under vilken implantatet integreras med käkbenet. När detta är klart fästs en krona på implantatet, och du har en ny, funktionell tand. För mer detaljer om eftervården, besök vår sida om Tandimplantat eftervård.

Vem kan få tandimplantat?

De flesta som är friska nog att genomgå en vanlig tandutdragning eller oral kirurgi kan vara kandidater för tandimplantat. Det är viktigt att ha tillräckligt med benmassa i käken för att stödja implantatet, och att ha friska tandkött.

Rökning kan påverka läkningsprocessen negativt, så det är viktigt att diskutera detta med din tandläkare. För mer information om hur rökning påverkar tandimplantat, besök vår sida om Tandimplantat och rökning.

Kostnad för tandimplantat

Kostnaden för tandimplantat kan variera beroende på flera faktorer, inklusive antalet implantat som behövs och komplexiteten i behandlingen. På Happident erbjuder vi konkurrenskraftiga priser och högkvalitativa implantat från Neoss, en världsledande tillverkare av innovativa implantatbehandlingar.

För en detaljerad prisjämförelse och mer information om våra priser, besök vår sida om Tandimplantat prisjämförelse. Vi erbjuder också kostnadsfria konsultationer för att hjälpa dig att förstå dina alternativ och göra det bästa valet för din tandhälsa.

Våra öppettider och konsultationer

Våra kliniker är öppna under vardagar, och vi erbjuder även vissa tider på kvällar och helger för att passa dina behov. Vi förstår att det kan vara svårt att hitta tid för tandvård i en hektisk vardag, och vi strävar efter att göra det så enkelt som möjligt för dig.

Vi erbjuder kostnadsfria konsultationer för att diskutera dina behov och ge dig en skräddarsydd behandlingsplan. Vårt team av erfarna tandläkare och specialister är här för att ge dig den bästa möjliga vården i en trygg och vänlig miljö.

Vi hoppas att denna information har varit till hjälp och att du känner dig mer informerad om tandimplantat. Om du har några frågor eller vill boka en konsultation, tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att hjälpa dig att uppnå en frisk och vacker leende!

Boka din tid idag!

Varför vänta med din tandvård? Våra erfarna tandläkare och moderna kliniker garanterar förstklassig service och personlig omsorg. Boka ditt besök hos oss redan idag!

Boka nu