Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Tandimplantat och tandkött

Välkommen till Happident! Vi är glada att du har valt att läsa vår blogg om tandimplantat och tandkött. Här kommer vi att ge dig en djupgående förståelse för hur tandimplantat fungerar och hur de påverkar ditt tandkött. Vi hoppas att du finner informationen både användbar och upplysande.

Vad är tandimplantat?

Tandimplantat är konstgjorda tandrötter som placeras i käkbenet för att stödja en ersättningstand eller bro. De är tillverkade av biokompatibla material som titan, vilket gör att de kan integreras med benvävnaden utan att orsaka irritation eller avstötning.

Implantaten fungerar som en stabil grund för fasta eller avtagbara ersättningständer, vilket ger en naturlig känsla och utseende. På Happident erbjuder vi olika typer av tandimplantat för att passa dina specifika behov och förutsättningar.

Hur påverkar tandimplantat tandköttet?

Tandköttet spelar en viktig roll i framgången med tandimplantat. Ett friskt tandkött är avgörande för att implantatet ska kunna integreras ordentligt med käkbenet. Om tandköttet är inflammerat eller infekterat kan det leda till komplikationer som periimplantit, en inflammatorisk sjukdom som påverkar vävnaderna runt implantatet.

På våra kliniker ser vi till att ditt tandkött är i bästa möjliga skick innan vi påbörjar implantatbehandlingen. Vi erbjuder kostnadsfria konsultationer där vi noggrant undersöker ditt tandkött och ger råd om hur du kan förbättra dess hälsa.

Fördelar med tandimplantat

Det finns många fördelar med att välja tandimplantat. För det första ger de en permanent lösning för saknade tänder, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att de ska lossna eller behöva bytas ut. De hjälper också till att bevara käkbenets struktur, vilket förhindrar benförlust som kan uppstå när tänder saknas.

En annan stor fördel är att tandimplantat ser och känns som naturliga tänder. Detta gör att du kan äta, prata och le med självförtroende. För mer information om fördelarna med tandundersökning, besök vår sida om Vilka är fördelarna med tandundersökning?.

Eftervård och underhåll

Efter att du har fått dina tandimplantat är det viktigt att du tar hand om dem på rätt sätt. Detta inkluderar regelbunden borstning och användning av tandtråd, samt att besöka våra kliniker för regelbundna kontroller. Vi erbjuder även tips och råd om hur du bäst tar hand om dina implantat för att säkerställa deras långvariga hälsa.

Vi rekommenderar också att du undviker att röka och att du följer en hälsosam kost för att främja god munhälsa. För mer information om våra produkter och tjänster, besök vår sida om HappiImplants.

Vanliga frågor och svar

Vi förstår att du kan ha många frågor om tandimplantat och tandkött. Här är några vanliga frågor som vi ofta får:

  • Gör det ont att få tandimplantat? De flesta patienter upplever minimal smärta under och efter ingreppet. Vi använder lokalbedövning för att säkerställa att du är bekväm under hela processen.
  • Hur lång tid tar det att få ett tandimplantat? Behandlingen kan variera beroende på dina individuella förutsättningar, men det tar vanligtvis några månader från start till slut.
  • Hur länge håller ett tandimplantat? Med rätt vård kan ett tandimplantat hålla livet ut.

För mer detaljerad information om våra tandimplantat, besök vår sida om HappiImplants.

Våra öppettider och konsultationer

Våra kliniker är öppna under vardagar, med vissa tillgängliga tider på kvällar och helger för att passa dina behov. Vi förstår att det kan vara svårt att hitta tid för tandvårdsbesök, så vi gör vårt bästa för att vara flexibla och tillgängliga.

Vi erbjuder kostnadsfria konsultationer för att diskutera dina behov och ge dig en skräddarsydd behandlingsplan. Kontakta oss idag för att boka din tid och ta det första steget mot en friskare munhälsa.

Vi på Happident är här för att hjälpa dig med alla dina tandvårdsbehov. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar. Vi ser fram emot att välkomna dig till en av våra kliniker snart!

Boka din tid idag!

Varför vänta med din tandvård? Våra erfarna tandläkare och moderna kliniker garanterar förstklassig service och personlig omsorg. Boka ditt besök hos oss redan idag!

Boka nu