Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Tandimplantat och tandvård

Välkommen till Happident! Vi förstår att tandvård kan vara en källa till oro för många, och därför strävar vi efter att göra din upplevelse så informativ och bekväm som möjligt. I den här artikeln kommer vi att utforska allt du behöver veta om tandimplantat och hur de spelar en viktig roll i modern tandvård.

Vad är tandimplantat?

Tandimplantat är en permanent lösning för att ersätta förlorade tänder. De består av en titanrot som kirurgiskt placeras i käkbenet, och på denna rot fästs sedan en krona som ser ut och känns som en naturlig tand. Tandimplantat erbjuder inte bara en estetisk lösning utan också en funktionell sådan, då de hjälper till att bevara käkbenets struktur och förhindra att andra tänder rör sig.

Vi på Happident använder modern teknik för att säkerställa att varje implantat är perfekt anpassat efter dina unika behov. Vår process är noggrant utformad för att ge dig bästa möjliga resultat och komfort.

Fördelar med tandimplantat

Att välja tandimplantat har flera fördelar jämfört med andra typer av tandersättningar. För det första är de mycket hållbara och kan, med rätt skötsel, vara hela livet. De är också mer funktionella än traditionella proteser, eftersom de inte glider eller orsakar obehag när du äter eller talar.

En annan stor fördel är att implantaten bidrar till att bevara käkbenet och förhindrar den benförlust som ofta följer med förlorade tänder. Detta leder inte bara till en bättre oral hälsa utan också till ett mer ungdomligt utseende.

Processen för att få tandimplantat

Att få tandimplantat är en flerstegsprocess som börjar med en noggrann undersökning och planering. Vi på Happident erbjuder en kostnadsfri konsultation där vi går igenom dina specifika behov och önskemål. Därefter tar vi nödvändiga röntgenbilder och använder avancerad bildteknik för att noggrant planera implantatets placering.

Efter planeringen följer själva implantatkirurgin, som utförs under lokalbedövning. Det är en precis och skonsam process, och vi ser till att du är så bekväm som möjligt genom hela ingreppet. Efter operationen följer en läkningsperiod, varefter kronan kan fästas på implantatet.

Skötsel av tandimplantat

Skötseln av dina tandimplantat är lika viktig som skötseln av dina naturliga tänder. Regelbunden borstning och tandtråd är avgörande, och det är också viktigt att regelbundet besöka tandläkaren för kontroller och rengöring. Vi på Happident rekommenderar att du kommer in till oss för regelbundna undersökningar, så att vi kan säkerställa att dina implantat och din övriga munhälsa är i toppskick.

Det är också viktigt att undvika att tugga på hårda föremål som is eller hårda godisar, vilket kan skada både implantat och naturliga tänder.

Varför välja Happident för ditt tandimplantat?

På Happident är vi stolta över vår expertis och vårt engagemang för patientvård. Vår mottagning är öppen under vardagar, med flexibla tider även på kvällar och helger för att passa dina behov. Vårt team av erfarna tandläkare och tekniker använder den senaste tekniken för att ge dig den bästa möjliga vård och resultat.

Vi förstår att varje patient är unik, och vi anpassar våra behandlingar för att möta just dina behov och önskemål. Vår kostnadsfria konsultation är ett utmärkt tillfälle för dig att lära känna oss och få en personlig bedömning av dina tandvårdsbehov.

Om du har några frågor eller vill boka en tid, besök gärna vår hemsida Akut tandvård: Boka tid eller drop-in? för mer information. Vi ser fram emot att hjälpa dig uppnå ett hälsosamt och vackert leende med hjälp av tandimplantat!

Boka din tid idag!

Varför vänta med din tandvård? Våra erfarna tandläkare och moderna kliniker garanterar förstklassig service och personlig omsorg. Boka ditt besök hos oss redan idag!

Boka nu