Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Tandvårdsrädsla


Orsak

En tandvårdsrädsla kan grunda sig i olika anledningar men oftast beror det på undersökningen, instrumenten och tidigare traumatiska upplevelser hos en annan tandläkare. Problemen som uppstår hos de patienter som lider utav tandvårdsrädsla blir att de ofta undviker kallelser och tandläkarbesök, vilket i sin tur resulterar i en dålig munhälsa, hål (karies) och tandlossning (parodontit). Det är viktigt med kontinuerliga tandläkarbesök för att upprätthålla din tandhygien och för att undvika och motverka kommande tandproblem, därför bör vi börja med att motverka din tandvårdsrädsla redan idag.

Kontakta oss på Happident så hjälper vi dig att tillsammans utforma en lösning för dig och din tandvårdsrädsla. Vi vill att du ska kunna känna dig trygg och säker. På Happidents kliniker är patientsäkerheten alltid vårt största fokus. Vi vill motverka din tandvårdsrädsla så att din mun får vara frisk.


Hur behandlas tandvårdsrädsla?

Vi på Happident arbetar aktivt med att motverka tandvårdsrädsla genom att identifiera den och ta reda på de bakomliggande orsakerna till tandvårdsrädslan. Därefter utformar vi kommande tandvårdsundersökning och behandling så att du ska känna dig trygg och bekväm under och efter ditt besök på våra kliniker. På så sätt kommer vi inte bara minska din tandvårdsrädsla utan även motverka framtida tandvårdsrädslor.

Vid särskilt svåra fall av tandvårdsrädsla rekommenderar vi på Happident att du uppsöker en psykolog som du kan dela dina tankar med. Då får du som patient chans till att diskutera tidigare upplevelser som varit orsaker till din tandvårdsrädsla och eventuellt påbörja medicinering av ångestdämpande karaktär. Detta kommer hjälpa dig att genomföra ett tandläkarbesök som i sin tur kommer minska din tandvårdsrädsla inför kommande besök hos oss.

För oss på Happident är det viktigt att du som patient kan känna dig trygg och säker så att din tandvårdsrädsla försvinner – det är vårt största fokus! Boka enkelt ditt besök online för att motverka din tandvårdsrädsla redan idag.


Viktigt att tänka på vid val av tandläkare:

Om du besväras utav tandvårdsrädsla så är det viktigt att tänka på vilken tandläkare och vilken tandläkarklinik du väljer att lista dig hos. När du ska göra ditt val av tandläkarklinik, välj då en klinik som du kan känna tillit till. En klinik som tar din tandvårdsrädsla på allvar och som aktivt arbetar med att minska tandvårdsrädslor.

Vi på HappiDent tar hänsyn till patienter med tandvårdsrädsla och utformar våra undersökningar och behandlingar efter varje enskild person. Du kan lita på att vi tar din tandvårdsrädsla på största allvar och att vi gör allt vi kan för att minska och motverka din tandvårdsrädsla – du kan lita på Happident!


Varför Happidents kliniker?

  • Professionella och erfarna tandläkare och tandsköterskor
  • Alltid patientens säkerhet och trygghet i fokus
  • Motverkar tandvårdsrädsla hos nya och befintliga patienter
  • Individanpassad tandvård

Motverka tandvårdsrädslan och boka tid online!

Vi på Happident vill få våra patienter att känna sig trygga och friska. Vi är en hänsynsfull klinik som ser till ditt behov som patient och utformar undersökningen efter din tandvårdsrädsla.

Boka en tid hos våra professionella och erfarna tandläkare på en av våra Happident kliniker. Vi hjälper dig att ta fram en individanpassad undersökning med hänsyn till din tandvårdsrädsla. Ta tag i dina besvär och boka tid online redan idag!

Du bokar enklaste och smidigast tid för din tandundersökning här online.


Boka din tid idag, vi ser fram emot att hjälpa dig.

Boka tid