Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Tandfyllning


Börjar med en undersökning

Tandläkaren börjar med att undersöka den skadade tanden och ger dig bedövning om det behövs. Ibland kan det även vara bra att ta några röntgenbilder. Bedövningstekniken som vi använder är skonsam och vårt mål är att alla behandlingar ska vara smärtfria. Den delen på tanden som är skadad borras bort och sedan görs tanden redo för en ny tandfyllning. Det finns olika material att fylla tanden med men det vanligaste är komposit. Din tandläkare kontrollerar att fyllningen sitter bra, att det är tillräckligt mycket fyllning och att du kan bita ihop utan att det känns obehagligt. Det går att slipa bort och forma överflödig fyllning så att tuggytan blir jämn och bra. Det sista momentet är att putsa och polera tanden.

Har du fått bedövning släpper den efter några timmar men det kan kännas lite ömt eller ila i tanden när du tuggar. Dessa besvär ska försvinna av sig själv. Upplever du att besvären sitter i under en längre tid är du välkommen att kontakta din Happident-klinik. Det går bra att äta efter en tandlagning men vänta gärna tills bedövningen har släppt. Borsta dina tänder noga och använd gärna tandtråd eller tandstickor för att minimera risken för framtida hål i tänderna. Att inte småäta mellan måltiderna är ett annat sätt att upprätthålla en god munhälsa på. Du är alltid välkommen att kontakta en tandhygienist på din Happidental-klink för rådgivning och förebyggande tandvård.


Tandfyllningsmaterial

Happident utför alla sorters lagningar, allt från små hål till att byta ut och laga fyllningar. Vår ambition är att fyllningen ska efterlikna dina tänder. Det vanligaste tandfyllningsmaterialet är komposit. Både komposit och porslin har den fördelen att de kan tillverkas i patientens naturliga färg på tanden. Komposit är en plastmassa och kan fästas direkt på tanden. Komposit är slitstarkt och kan användas för att ersätta en flisa som lossnat från tanden, för att bygga upp en tandyta som blivit missfärgad och för att bygga upp en skadad tand. Porslin är ett starkt material och passar när ett större hål ska fyllas igen. Amalgamfyllningen används inte längre. Har du en eller flera amalgamfyllningar som syns mycket och ser fula ut går det att byta ut dessa till komposit eller porslin. Låt din tandläkare undersöka detta och innan behandlingen börjar får du alltid en behandlingsplan och ett kostnadsförslag. Våra tandläkare och tandtekniker är specialiserade på att arbeta och hantera alla de fyllningsmaterial vi använder.


Provisorisk tandfyllning

Ibland gör din tandläkare en provisorisk tandfyllning. Vid en akuttid kan det till exempel hända att tandläkaren inte hinner göra en permanent tandfyllning och då får du en tillfällig tandfyllning och en tid för ett återbesök när arbetet kan göras klart. En tillfällig lösning kan även användas när du redan har tid för ett återbesök inom några veckor. En temporär fyllning skyddar tanden från bakterier och gör även att du slipper ilningar i tanden. Tandläkaren tar sedan bort den provisoriska fyllningen innan tanden ska fyllas med den fyllning som ska sitta där permanent. Den tillfälliga fyllningen ska inte sitta så hårt så att den riskerar att skada tanden när den tas bort men den ska heller inte sitta så löst att du riskerar att tappa den.


Pris och kostnader för en tandfyllning

Pris för en tandfyllning hittar du på Happidents webbplats under prislista. Priset kan variera något och detta beror på hur stor fyllningen är och vilka och hur många ytor som ska behandlas. Att göra en tandfyllning är ofta en okomplicerad behandling och tandfyllningen håller under en lång tid. Hos Happident får du alltid en behandlingsplan och ett kostnadsförslag så att du vet hur lång tid behandlingen räknas att ta och hur mycket den kommer att kosta.

Våra Happident-kliniker är kontantfria men det går bra att betala med betalkort, kontokort och Swish. Vi erbjuder också Klarna Checkout där du även kan delbetala kostnaden under några månader. Alla Happidents kliniker är anslutna till Försäkringskassan för statligt tandvårdsbidrag och all tandvård är fri för barn och ungdomar under 22 år.


Tandfyllningar hos Happident

Att boka en tandfyllning gör du enkelt via Happidents smidiga bokningsverktyg online. Här väljer du först stad, vi finns i StockholmGöteborgMalmö och Uppsala, och sedan väljer du vilken klinik du vill besöka. Du har även möjlighet att välja vilken tandläkare du önskar att gå till. Vi individanpassar tandvården efter patienten. Om du har några särskilda behov eller önskemål vill vi gärna att du berättar dem så att vi kan göra tandvården så bra som möjligt för just för dig. Vi har lång erfarenhet av att behandla patienter med tandvårdsskräck.

Alla våra kliniker har generösa öppettider och vissa kliniker har även öppet på kvällar och helger. Om du har möjlighet kan du boka en akuttid till ett rabatterat pris. Det finns ofta tider redan samma dag, så kallade sista-minuten-tider. Tänk dock på att dessa tider inte kan bokas om och bokas av. Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.


Boka din tid idag, vi ser fram emot att hjälpa dig.

Boka tid