Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Tandimplantat: Priser och jämförelser

Välkommen till Happident! Vi förstår att beslutet att skaffa tandimplantat kan vara stort och fyllt med frågor. En av de vanligaste frågorna vi får är om kostnaden för tandimplantat och hur dessa priser kan variera. I denna artikel kommer vi att ge dig en tydlig och informativ översikt över tandimplantat, deras priser och vad du kan förvänta dig.

Vad är ett tandimplantat?

Ett tandimplantat är en konstgjord tandrot som placeras i käkbenet för att stödja en ersättningstand eller bro. Implantatet är vanligtvis tillverkat av titan, ett material som är biokompatibelt och integreras väl med benvävnaden. Tandimplantat är en långsiktig lösning för att ersätta förlorade tänder och kan förbättra både funktion och estetik.

Hos Happident använder vi oss av Neoss, en världsledande tillverkare av innovativa implantatbehandlingar. Våra erfarna tandläkare har utfört över 10,000 implantatbehandlingar och vi strävar alltid efter att ge dig den bästa möjliga vården.

Vad påverkar priset på tandimplantat?

Priset på tandimplantat kan variera beroende på flera faktorer. Några av de mest avgörande faktorerna inkluderar:

  • Antalet implantat som behövs
  • Eventuella förberedande behandlingar, såsom tandutdragning eller benuppbyggnad
  • Materialval för implantat och krona
  • Geografisk plats och klinikens prissättning

Hos Happident erbjuder vi en kostnadsfri konsultation där vi kan ge dig en exakt kostnadsuppskattning baserat på dina specifika behov och förutsättningar. Vi är här för att hjälpa dig genom hela processen och svara på alla dina frågor.

Jämförelse av tandimplantatpriser

Priserna för tandimplantat kan variera kraftigt beroende på var du befinner dig och vilken klinik du väljer. Generellt sett kan kostnaden för ett enskilt tandimplantat i Sverige ligga mellan 15,000 och 30,000 kronor. Detta inkluderar vanligtvis implantat, distans och krona.

Det är viktigt att komma ihåg att billigare alternativ inte alltid är bättre. Kvaliteten på materialet och erfarenheten hos tandläkaren spelar en stor roll i det slutliga resultatet. På Happident är vi stolta över att erbjuda högkvalitativa implantatbehandlingar till konkurrenskraftiga priser, med fokus på långsiktiga resultat och patientnöjdhet. Hos oss kan du få ett implantat inklusive krona för totalt 16.495 kr eller för 300 kr/mån.

Eftervård och underhåll av tandimplantat

Efter att ditt tandimplantat har placerats är det viktigt att följa noggranna eftervårdsinstruktioner för att säkerställa en lyckad läkning och långvarig hållbarhet. Vi på Happident erbjuder omfattande eftervårdsråd och stöd för våra patienter. Du kan läsa mer om eftervård på vår sida om Tandimplantat eftervård.

Rökning kan påverka läkningsprocessen negativt och öka risken för komplikationer. Vi rekommenderar starkt att du undviker rökning under läkningsperioden. För mer information, besök vår sida om Tandimplantat och rökning.

Vanliga frågor och svar

Vi förstår att du kan ha många frågor om tandimplantat. Här är några av de vanligaste frågorna vi får:

  • Hur länge håller ett tandimplantat? – Med rätt vård kan ett tandimplantat hålla i många år, ibland hela livet.
  • Gör det ont att få ett tandimplantat? – De flesta patienter upplever mindre obehag än förväntat. Eventuell smärta efter ingreppet kan hanteras med smärtstillande medel.
  • Kan jag borsta mina tänder som vanligt efter att ha fått ett implantat? – Ja, men det är viktigt att vara försiktig och följa våra specifika råd om Tandimplantat och tandborstning.

För fler frågor och detaljer, besök vår sida om Tandimplantat och tandvård.

Våra öppettider och konsultationer

Våra kliniker är öppna under vardagar, med vissa tillgängliga tider på kvällar och helger för att passa dina behov. Vi förstår att det kan vara svårt att hitta tid för tandvård i en hektisk vardag, och vi strävar efter att vara så flexibla som möjligt.

Kom ihåg att vår konsultation är kostnadsfri. Under konsultationen kan vi diskutera dina behov, ge dig en kostnadsuppskattning och svara på alla dina frågor. Vi ser fram emot att hjälpa dig på din resa mot ett friskare och vackrare leende.

För mer information om hur tandimplantat kan förbättra ditt liv, besök vår sida om Tandimplantat för avsevärd förbättring.

Vi på Happident är här för att göra din tandvårdsupplevelse så bekväm och positiv som möjligt. Tveka inte att kontakta oss för att boka din kostnadsfria konsultation idag!

Boka din tid idag!

Varför vänta med din tandvård? Våra erfarna tandläkare och moderna kliniker garanterar förstklassig service och personlig omsorg. Boka ditt besök hos oss redan idag!

Boka nu