Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Vanliga frågor om tandimplantat besvarade

Välkommen till Happident! Vi förstår att beslutet att skaffa tandimplantat kan väcka många frågor och funderingar. Därför har vi sammanställt denna guide för att besvara några av de vanligaste frågorna om tandimplantat. Vår målsättning är att ge dig all den information du behöver för att känna dig trygg och säker i ditt beslut.

Vad är ett tandimplantat?

Ett tandimplantat är en konstgjord tandrot som opereras in i käkbenet för att ersätta en förlorad tand. Implantatet fungerar som en stabil grund för en krona, bro eller protes. Materialet som används är oftast titan, vilket är känt för sin hållbarhet och biokompatibilitet.

Hos Happident använder vi oss av Neoss, en världsledande tillverkare av innovativa implantatbehandlingar. Detta säkerställer att du får en produkt av högsta kvalitet som är både säker och långvarig.

Hur går behandlingen till?

Behandlingen med tandimplantat sker i flera steg. Först görs en noggrann undersökning och planering, där vi tar röntgenbilder och eventuellt 3D-bilder för att bedöma käkbenets kvalitet och mängd. Därefter opereras implantatet in i käkbenet under lokalbedövning.

Efter operationen följer en läkningsperiod på några månader, under vilken implantatet växer fast i benet. När implantatet har läkt fast, fästs en krona, bro eller protes på implantatet. För mer detaljerad information om eftervården, besök vår sida om Tandimplantat eftervård.

Vilka är fördelarna med tandimplantat?

Tandimplantat erbjuder flera fördelar jämfört med andra tandersättningar. De ser ut och känns som naturliga tänder, vilket ger ett estetiskt tilltalande resultat. Dessutom är de mycket hållbara och kan hålla livet ut med rätt skötsel.

En annan stor fördel är att tandimplantat förbättrar tuggförmågan, vilket gör det lättare att äta och njuta av din favoritmat. Läs mer om detta på vår sida om Tandimplantat för förbättrad tuggförmåga.

Finns det några risker med tandimplantat?

Som med alla kirurgiska ingrepp finns det vissa risker med tandimplantat. Dessa inkluderar infektion, nervskador och problem med bihålorna. Det är dock viktigt att notera att dessa komplikationer är sällsynta och att vi på Happident tar alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att minimera riskerna.

För att få en djupare förståelse för de potentiella riskerna, kan du besöka vår sida om Risker med tandimplantat. Vi är här för att svara på alla dina frågor och ge dig den trygghet du behöver.

Vad kostar tandimplantat?

Kostnaden för tandimplantat kan variera beroende på flera faktorer, inklusive antalet implantat som behövs och komplexiteten i behandlingen. På Happident erbjuder vi konkurrenskraftiga priser och en kostnadsfri konsultation för att diskutera dina specifika behov och ge dig en exakt kostnadsuppskattning.

För mer detaljerad information om priser, besök vår sida om Kostnaden för tandimplantat. Vi strävar efter att göra högkvalitativ tandvård tillgänglig för alla.

Hur kan jag boka en konsultation?

Att boka en konsultation hos oss på Happident är enkelt och smidigt. Du kan antingen ringa oss direkt eller boka en tid via vår hemsida. Vår klinik är öppen under vardagar, och vi erbjuder även vissa tider på kvällar och helger för att passa dina behov.

Kom ihåg att vår konsultation är kostnadsfri, vilket ger dig möjlighet att få all nödvändig information utan några förpliktelser. Vi ser fram emot att hjälpa dig på din resa mot ett vackert och funktionellt leende.

Vi hoppas att denna guide har besvarat dina frågor om tandimplantat. Om du har fler frågor eller vill boka en konsultation, tveka inte att kontakta oss. Vi på Happident är här för att ge dig den bästa möjliga tandvården.

Boka din tid idag!

Varför vänta med din tandvård? Våra erfarna tandläkare och moderna kliniker garanterar förstklassig service och personlig omsorg. Boka ditt besök hos oss redan idag!

Boka nu