Tandläkaren rekommenderar minst en undersökning om året. Boka din tid idag.

Tandimplantat: Kan alla få det?

Välkommen till Happident! Vi är glada att du har hittat hit och hoppas att vi kan hjälpa dig att få svar på dina frågor om tandimplantat. Tandimplantat är en populär och effektiv lösning för att ersätta förlorade tänder, men det är inte alltid klart om alla kan få det. I denna artikel kommer vi att utforska olika aspekter av tandimplantat och ge dig en tydlig bild av vem som kan vara en kandidat för denna behandling.

Vad är tandimplantat?

Tandimplantat är konstgjorda tandrötter, oftast gjorda av titan, som kirurgiskt placeras i käkbenet. Dessa implantat fungerar som en stabil grund för fastsättning av ersättningständer, såsom kronor, broar eller proteser. På Happident erbjuder vi marknadsledande service genom hela patientresan med hjälp av hängivna medarbetare och toppmodern utrustning. Vi är stolta över att kunna erbjuda livstidsgaranti på våra implantatskruvar och fem års garanti på implantatkronan.

För att läsa mer om fördelarna med tandimplantat, besök vår sida om Tandimplantat för avsevärd förbättring. Här hittar du information om hur tandimplantat kan förbättra din livskvalitet och ge dig ett vackert leende.

Vem är en bra kandidat för tandimplantat?

För att vara en bra kandidat för tandimplantat behöver du ha tillräckligt med benmassa i käken för att stödja implantatet. Om du har förlorat benmassa kan det vara nödvändigt med en bentransplantation innan implantatet kan placeras. Dessutom bör du ha god munhälsa och vara fri från tandköttssjukdomar. Rökning kan också påverka läkningsprocessen negativt, så det är viktigt att du är villig att sluta röka eller minska ditt tobaksbruk.

Det är också viktigt att du har realistiska förväntningar och är villig att följa tandläkarens instruktioner noggrant. På Happident erbjuder vi en kostnadsfri konsultation där vi kan bedöma din situation och ge dig en skräddarsydd behandlingsplan. Boka din konsultation idag och ta det första steget mot ett nytt leende!

Vilka är riskerna med tandimplantat?

Som med alla kirurgiska ingrepp finns det vissa risker förknippade med tandimplantat. Dessa kan inkludera infektion, nervskador, och problem med bihålorna. Det är dock viktigt att notera att dessa komplikationer är relativt sällsynta och att de flesta patienter upplever få eller inga problem. På Happident är vi noga med att informera våra patienter om alla potentiella risker och hur de kan minimeras.

För mer detaljerad information om riskerna med tandimplantat, besök vår sida om Risker med tandimplantat. Här hittar du en omfattande genomgång av de vanligaste riskerna och hur vi på Happident arbetar för att minimera dem.

Kostnaden för tandimplantat

Kostnaden för tandimplantat kan variera beroende på flera faktorer, inklusive antalet implantat som behövs och om det krävs ytterligare behandlingar som bentransplantation. På Happident erbjuder vi ett fastprisupplägg på alla våra implantatbehandlingar, vilket innebär att du vet exakt vad du kommer att betala från början. Dessutom kan du delbetala per månad med ett räntefritt upplägg.

För att få en bättre förståelse för kostnaderna, besök vår sida om Kostnaden för tandimplantat. Här hittar du detaljerad information om våra priser och betalningsalternativ.

Tandimplantat vs. tandprotes

En vanlig fråga vi får är hur tandimplantat jämför sig med andra alternativ som tandproteser. Tandimplantat erbjuder flera fördelar jämfört med avtagbara proteser. De är fastsatta i käkbenet och fungerar som naturliga tänder, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att de ska glida eller orsaka obehag. Dessutom har tandimplantat en betydligt längre livslängd och kräver mindre underhåll än proteser.

För att lära dig mer om skillnaderna mellan tandimplantat och tandproteser, besök vår sida om Tandimplantat vs Tandprotes. Här hittar du en detaljerad jämförelse som kan hjälpa dig att fatta ett informerat beslut.

Komplikationer och eftervård

Efter att tandimplantatet har placerats är det viktigt att följa tandläkarens instruktioner för att säkerställa en snabb och problemfri läkning. Detta kan inkludera att undvika hård mat, hålla området rent och undvika rökning. De flesta patienter upplever lite eller ingen smärta efter ingreppet, men det kan förekomma viss svullnad och obehag som vanligtvis avtar inom några dagar.

För mer information om vad du kan förvänta dig efter en implantatbehandling, besök vår sida om Tandimplantat och komplikationer. Här hittar du tips och råd för en smidig återhämtning.

Vi på Happident är här för att hjälpa dig genom hela processen, från den första konsultationen till eftervården. Våra kliniker är öppna under vardagar, med vissa tillgängliga tider på kvällar och helger för att passa dina behov. Boka din kostnadsfria konsultation idag och låt oss hjälpa dig att uppnå det leende du alltid har drömt om!

Boka din tid idag!

Varför vänta med din tandvård? Våra erfarna tandläkare och moderna kliniker garanterar förstklassig service och personlig omsorg. Boka ditt besök hos oss redan idag!

Boka nu